Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Danko s delegáciou odcestoval do Arménska, kde si uctí obete arménskej genocídy

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

JEREVAN/BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) odcestoval dnes so svojou delegáciou na trojdňovú pracovnú návštevu do Arménska. V hlavnom meste Jerevan sa stretne s najvyššími predstaviteľmi štátu a uctí si pamiatku obetí arménskej genocídy.

Ako arménska genocída sa označuje hromadné vyvraždenie 1,5 milióna Arménov jednotkami osmanských Turkov z rokov 1915-16. Proti termínu genocída však Turecko rozhodne namieta a aj uvedený počet obetí pokladá za prehnaný. Danko položí k Pamätníku obetí arménskej genocídy veniec. Navštívi aj Múzeum arménskej genocídy.

Šéf slovenského parlamentu má naplánované stretnutia s predsedom Národného zhromaždenia Arménskej republiky Galustom Sahakjanom a predsedom arménskej vlády Karenom Karapetjanom. Prijať by ho mal i arménsky prezident Serž Sarkisjan. V záhrade Národného zhromaždenia Arménskej republiky by mal slávnostne zasadiť strom.

Danka sprevádzajú traja podpredsedovia parlamentu - Béla Bugár (Most-Híd), Martin Glváč (Smer-SD) a Andrej Hrnčiar (Most-Híd). Tiež poslanci Dušan Tittel (SNS), Oľga Nachtmannová (Smer-SD), Juraj Droba (SaS) a Richard Vašečka (OĽaNO-NOVA). Delegácia navštívi aj Ečmiadzin, nazývaný tiež arménskym Vatikánom. Pozrieť by sa mala aj do Vedeckého inštitútu starovekých rukopisov Matenadaran.

Viac o téme: Andrej DankoArménsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu