Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Poslanec Kollárovej strany prišiel s divným nápadom: TAKTO chce dosiahnuť, aby ho všetci počúvali

Peter Pčolinský
Peter Pčolinský (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady SR Peter Pčolinský (Sme rodina) chce v parlamente hovoriť zemplínskym nárečím, aby ho všetci počúvali. Pčolinský mal hneď po voľbách ambíciu spojiť všetkých východniarov v parlamente, ale to sa mu nepodarilo.

Ako povedal, chcel, aby poslanci z východného Slovenska viac a užšie spolupracovali, bez ohľadu na stranícku príslušnosť. „Naivne som si myslel, že to ostatní kolegovia z východu vezmú ako samozrejmosť a snáď niečo pozitívne prinesieme pre náš región. Dvadsaťpäť rokov totiž vlády zvysoka kašlú na východniarov. Vždy to bolo len o sľuboch a prázdnych gestách. Ani teraz to nie je inak,“ vyhlásil. Pre mnohých východniarov v parlamente je podľa Pčolinského dôležitejšia stranícka knižka a príkaz nespolupracovať s politickou konkurenciou, ako pomoc pre ich vlastný región.

Pčolinský mal ambíciu vytvoriť pracovnú skupinu, v ktorej by boli združení všetci poslanci parlamentu, ktorí majú trvalé bydlisko na východe Slovenska, bez ohľadu na politickú príslušnosť. Takáto skupina by pri predkladaní zákonov skúmala a pripomienkovala, či zákony prinesú osoh východnému Slovensku.

Viac o téme: Peter PčolinskýSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu