Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Kandidatúra Procházku na post šéfa strany Sieť je stále otázna: Vieme, kedy to oznámi

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Strana Sieť bude v sobotu na mimoriadnom sneme v Trnave voliť predsedu. Či sa bude o najvyšší stranícky post uchádzať aj doterajší predseda Radoslav Procházka, nie je známe.

 „Radoslav Procházka sa zatiaľ ku kandidatúre nevyjadruje a svoje rozhodnutie oznámi až na sneme,“ povedala dnes hovorkyňa Siete Karmen Németová. Zatiaľ sú na funkciu predsedu známi dvaja kandidáti. Kandidátom pätice poslancov NR SR, ktorí sa postavili proti Procházkovi, je Eduard Adamčík, ktorý je tiež poslancom parlamentu. Viacerí členovia z regiónov navrhli na predsedu člena predsedníctva Tomáša Stoklasu. 

Predstava Stoklasu je posilniť hlas regiónov vo vedení strany a zlepšiť aj vnútornú komunikáciu s nimi. „Súčasne je potrebné vytvoriť väčší priestor pre našich odborníkov v pracovných skupinách a intenzívnejšie ich zapojiť do tvorby a pripomienkovania legislatívy. Konkrétne kroky, ktoré je potrebné urobiť, predstavím až na sneme delegátom,“ povedal dnes s tým, že nepovažoval by za korektné, aby sa to členovia strany dozvedali z médií, lebo je to adresované primárne im a mali by to počuť ako prví.

„Na základe toho sa rozhodnú, či mi dajú dôveru viesť stranu,“ konštatoval. Stoklasa by Sieť chcel viesť ako líder tímu. Väčší priestor by mali podľa neho dostať viaceré osobnosti, či už sú to poslanci, regionálni lídri alebo odborníci z pracovných skupín. „V zásadných otázkach musí mať reálne rozhodujúce slovo predsedníctvo strany ako kolektívny orgán. Pokiaľ ide o hodnoty strany, ktoré sme si na začiatku nastavili, nevidím dôvod od nich ustupovať. Program Siete považujem za jeden z najlepších. Silnou ambíciou naďalej zostáva aj generačná obmena v politike a jednoduchý a fungujúci štát, ktorý ľudí zbytočne nezaťažuje, ale je im na prospech,“ dodal Stoklasa. 

O novom predsedovi má rozhodovať 148 delegátov. Okrem predsedu bude úlohou delegátov zvoliť aj dvoch podpredsedov strany za Miroslava Beblavého a Katarínu Macháčkovú, ktorí zo Siete odišli po parlamentných voľbách pre nesúhlas so vstupom do vlády so Smerom-SD. 

Viac o téme: Radoslav ProcházkaSieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu