Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO Bitka na proteste v Trnave, kvôli Ficovi: Prišli priaznivci Smeru a bolo sa na čo pozerať!

Konflikt na proteste v Trnave Zobraziť galériu (4)
Konflikt na proteste v Trnave (Zdroj: SITA)

TRNAVA - Na protest opozície proti zlodejom v politike v Trnave prišla aj skupinka priaznivcov vládneho Smeru-SD s transparentom Zlodej kričí chyťte zlodeja. Muži v tričkách s nápisom Fico chráni zlodejov sa najskôr snažili strhnúť im transparent k zemi, neskôr však skupinku dôchodcov nechali stáť na Trojičnom námestí.

Na transparent im však lepili nálepky s preškrtnutou podobizňou Roberta Kaliňáka a sloganom Mafiánov nestrpíme. Ešte pred očakávaným vystúpením lídra OĽaNO Igora Matoviča skupinka starších ľudí, medzi ktorými bol aj mestský poslanec za Smer Jozef Čavojský, z námestia odišla. V Trnave protestovalo približne tristo ľudí, ktorí, ako sa stalo na týchto podujatiach zvykom, ukázali červenú kartu ministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi.

Skupinka priaznivcov vládneho Smeru
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Na pódiu sa vystriedali Gábor Grendel, Anna Zemanová, Natália Blahová, Martin Poliačik a domáci poslanci Národnej rady SR Jozef Viskupič a Igor Matovič. Matovič vo svojom vystúpení zhrnul dôvody organizovania série protestných podujatí po celom Slovensku.

Pripomenul, že predseda vlády Robert Fico už niekoľko rokov využíva zvýhodnený nájom v byte Ladislava Bašternáka, čím získava osobný prospech vo výške približne 4 500 eur mesačne. K aktivistom Smeru, ktorí na zhromaždenie prišli povedal, že zrejme tiež majú niečo za sebou, čo môže byť dôvod zastávať sa Kaliňáka, aby ich potom z pozície ministra vnútra kryl. Protesty opozície budú podľa Matoviča pokračovať prinajmenšom do septembrovej schôdze parlamentu. 

Skupinka priaznivcov vládneho Smeru
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu