Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Mihál sa zahral na veštca: Slovensko čakajú obrovské politické turbulencie!

Jozef Mihál Zobraziť galériu (2)
Jozef Mihál (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Takto o rok sa zrejme budú diať na politickej scéne turbulencie, v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to povedal podpredseda Výboru NR SR pre sociálne veci Jozef Mihál (SaS).

"Tomuto sa chceme venovať a byť lídrom opozície," doplnil poslanec v rozhovore o tom, že na post predsedu strany SaS nebude kandidovať. "Sám som si zvážil, či je vhodné v tejto situácii, ktorá nás v najbližšom čase v politike čaká, kandidovať na predsedu strany. Zhodli sme sa na tom, že nás politický protivník je niekto iný," komentoval Mihál svoje debaty s Richardom Sulíkom (SaS).

"Je tu pán premiér, ktorý má zdravotné problémy, ťahá túto krajinu dlho a to sa na jeho zdravotnom stave podpisuje. Máme tu slovenské predsedníctvo, ktoré nás čaká, budeme niesť zodpovednosť a znovu to bude stresujúca situácia. Pol roka budeme na očiach celej Európskej únie. Hovorí sa a hodnoverné zdroje nám potvrdzujú, že keď naše predsedníctvo skončí, čo bude v januári až februári budúceho roka, môže dôjsť k rekonštrukcii vlády aj s jej najvyšším predstaviteľom," uviedol Mihál s tým, že to síce nemusia byť predčasné voľby, ale môže sa stať všeličo.

"Potenciálna výmena premiéra nie je jednoduchá záležitosť, v strane Smer-SD nie je taká jednota, ako na prvý pohľad vyzerá. Bol neúspech a pokles v parlamentných voľbách, je tam únava. Rozprával som sa s niekoľkými predstaviteľmi zo strany Smer-SD, ktorí hovorili, že politiky majú plné zuby. Pekným príkladom je exminister Ján Počiatek a je to relatívne mladý človek," pokračuje Mihál. Ako ďalej pripomenul, zdroj jeho informácií je zo strany Smer-SD, takéto zdroje sa však podľa neho neprezrádzajú.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter nepripúšťa, že by premiér Robert Fico po predsedníctve Slovenska v Rade EÚ odišiel z postu predsedu vlády, podľa neho nikto nikdy nič podobné nepovedal. "V tejto chvíli pánovi premiérovi zaželajme, aby mohol celý svoj štvorročný mandát zabezpečiť," pokračuje Richter. Robert Fico je podľa neho veľký bojovník a má predpoklady, aby aj napriek zdravotným ťažkostiam, svoj mandát dokončil. "Všetko ostatné vnímam ako špekulácie zvonka. Takéto špekulácie sa dajú vyrobiť v priebehu jedného dňa, cez nejaký denník alebo ľudí," ukončil Richter.

Viac o téme: Jozef MihálJán Richter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu