Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bugárovi sa nepozdáva, že na Slovensku rastú strany ako huby po daždi: K názoru sa pridal aj šéf SNS

Andrej Danko a Béla Bugár
Andrej Danko a Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zákon o politických stranách by sa v tomto volebnom období mohol zmeniť tak, že by už nebolo možné kúpiť politickú stranu pár dní pred voľbami a kandidovať s ňou. Takúto úpravu si vedia predstaviť koaličné strany SNS a Most-Híd. Zmenu zákona by podporil aj Smer-SD. #Sieť na otázky dosiaľ neodpovedala.

O potrebe zmeny hovorí dlhodobo SNS. "Musíme zmeniť systém súťaže politických strán, zákon o politických stranách. Aby nebolo možné skúpiť do týždňa dve politické strany, mať stranu so štyrmi ľuďmi, xenofóbnu stranu. Dnes môže súťažiť s politickou stranou zo dňa na deň ktokoľvek, kto uvádza ľudí do omylu," povedal v nedávnom rozhovore šéf SNS Andrej Danko, ktorý hovorí napríklad o potrebe členskej základne a štruktúr.

Podobný názor má líder Mosta-Híd Béla Bugár, ktorému sa nepozdáva, že na Slovensku strany rastú ako huby po daždi. "Je neprípustné, aby si niekto pred voľbami kúpil stranu a 'hurá ideme'. To nie. Členská základňa je tiež dôležitá. Pre činnosť strany je dôležité, aby mala v regiónoch svojich ľudí, aby bola normálne vybudovaná," uviedol. 

Podporiť zmenu zákona o politických stranách je pripravený aj Smer-SD. "Najskôr však musíme vidieť návrh tohto zákona, ktorý musí taktiež prejsť komunikáciou vo vnútri koalície," doplnila hovorkyňa najsilnejšej vládnej strany Ľubica Končalová.

Viac o téme: SNSBéla BugárAndrej DankoMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu