Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ostrý útok na Procházku: Kritika od Matoviča a šokujúce prirovnanie Galka!

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predseda Siete Radoslav Procházka svojím prejavom k programovému vyhláseniu vlády vyvolal vlnu kritiky od opozície. Procházka vo vystúpení označil za bežnú opozičnú taktiku, keď opoziční poslanci programové vyhlásenie vlády nazývajú slohovým cvičením a súborom floskúl.

Zároveň porovnával program vlády Ivety Radičovej a tretej vlády Roberta Fica. V programe vlády spred šiestich rokov našiel tiež viacero všeobecných fráz. Úlohou vlády je podľa neho ľuďom vrátiť predovšetkým dôveru v rovnosť pred zákonom. „Kritická masa musí začať veriť, že pravidlá platia pre každého rovnako,“ uviedol.

Podpredseda SaS Ľubomír Galko Procházku upozornil, že bojovať proti korupcii s Robertom Kaliňákom je ako zachraňovať ľudské životy s Andersom Breivikom. „Vzali ste možnosť ľuďom mať sa lepšie hneď na začiatku. Pri pokračovaní káuz mlčíte,“ povedal. Líder Sme rodina Boris Kollár povedal, že sa pri Procházkovom vystúpení dvakrát stratil a trikrát našiel. „Raz som počul opozičného a raz koaličného politika,“ uviedol.

Predseda OĽaNO Igor Matovič šéfovi Siete povedal, že osobný bezcharekter sa snažil skryť za strašenie ľudí, vyhováranie sa. „Dokážeš veľmi pekne rozprávať, ale tvoje slová majú váhu nula. Človek, ktorý je patologický klamár. Aký je to pocit zradiť svojich voličov? Aký je pocit obhajovať tretiu Ficovu vládu a ťahať ľuďom medové motúzy slovami o zmene,“ pýtal sa Matovič.

Viac o téme: Radoslav Procházka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu