Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Ľudia to v prieskume natreli Kollárovi aj Kotlebovi: Opakom je Ficov Smer

Boris Kollár Zobraziť galériu (4)
Boris Kollár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slováci si myslia, že do parlamentu sa dostali aj takzvané nesystémové strany, medzi ktoré zaraďujú napríklad hnutie Sme rodina - Boris Kollár, stranu Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko alebo OĽaNO-NOVA. Za štandardné strany väčšina Slovákov považuje Smer-SD alebo Slovenskú národnú stranu. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý uskutočnila agentúra Polis v dňoch 22. až 29. apríla. Ako informoval Ján Baránek, výberovú vzorku tvorilo 1 502 respondentov starších ako 18 rokov na území celej SR.

Na otázku: Súhlasíte s názorom niektorých politikov a analytikov, že do parlamentu sa dostali aj tzv. nesystémové strany?, odpovedalo áno 48,9 percenta respondentov. Opačný názor vyjadrilo 26,1 percenta opýtaných, ďalších 25 percent nevedelo odpovedať.

V parlamente sú aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Až 57,1 percenta Slovákov považuje stranu Sme rodina - Boris Kollár za nesystémovú, 47,9 percenta sa takto vyjadrilo o strane Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko. Ďalších 14,1 percenta si myslí, že hnutie OĽaNO-NOVA je nesystémová strana a osem percent je presvedčených, že takouto stranou je aj Sieť.

V parlamente sú aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Na otázku: Ktoré politické strany považujete za tzv. štandardné?, odpovedalo 68,1 percenta, že je to Smer-SD. Štandardnou stranou je podľa 47,2 percenta respondentov aj SNS, 31,3 percenta považuje za štandardnú Most-Híd, 25,8 percenta KDH a 21,5 percenta SaS. 

V parlamente sú aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: PrieskumSmerBoris KollárSme rodinaKotleba - Ľudová strana Naše Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu