Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dosluhujúci minister Draxler vyzval politikov: Musíte sa skutočne postaviť za školstvo

Juraj Draxler
Juraj Draxler (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Politická sféra sa musí skutočne postaviť za školstvo. A to bez rozdielu straníckej príslušnosti. Vyzval k tomu dnes dosluhujúci minister školstva Juraj Draxler (nominant Smeru-SD). "Skutočne, ak sa nám nepodarí zo školstva urobiť kvalitný pilier tejto spoločnosti, budeme mať len takú budúcnosť, akú nám to školstvo bude vytvárať," uviedol.

Draxler dnes zároveň apeloval na školské prostredie, aby sa zjednotilo, a aby sa vedelo postaviť za dobré veci. "Tak isto apelujem aj na politickú sféru, aby dali stranou pri tejto téme stranícke sváry, stranícku príslušnosť a aby sa skutočne za školstvo postavili, aby smerovali ku kvalitnému školstvu," zdôraznil Draxler.

Podľa jeho slov, snahou ministerstva pod jeho vedením bolo priniesť do školstva viac kvality, čisté manažérske procesy ale aj to, aby učitelia, mali podporu akú si zaslúžia. "To bolo vždy mojím cieľom. Myslím si, že sa nám to za niečo vyše rok podarilo urobiť. Samozrejme, že to nie je dostatočne dlhá doba na to, aby sme mohli zmeniť školstvo tak, aby tie zmeny potom pretrvali dlhé roky," dodal.

Odchádzajúcemu ministrovi je podľa vlastných slov ľúto ľudí na rezorte, ktorí verili, že so školstvom niečo dôležité urobia. "Neviem či majú v tejto chvíli nádej, či naozaj tá dynamika, ktorá tam bola, či sa zachová do budúcna, uvidíme," dodal Draxler.

Svoje ďalšie pôsobenie nechcel bližšie komentovať. "Chcem zostať nejakým spôsobom prítomný vo verejnom priestore a dozviete sa to včas," uzavrel. Novým ministrom školstva by sa mal stať Peter Plavčan, ktorého na tento post nominovala strana SNS. Plavčan doteraz pôsobil na ministerstve ako generálny riaditeľ Sekcie vysokých škôl, vedy a výskumu.

Viac o téme: ŠkolstvoJuraj Draxler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu