Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zverejnenie koaličnej zmluvy podmieňuje dohoda partnerov: Galko hovorí o zavŕšení podvodu!

Koaličné strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť
Koaličné strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Koaličné strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť stále nezverejnili znenie koaličnej zmluvy. "Zverejnenie koaličnej zmluvy je podmienené dohodou všetkých koaličných partnerov," uvádzajú to strany Smer-SD a SNS. Most-Híd hovorí v súvislosti s koaličnou zmluvou o internej záležitosti. #Sieť zatiaľ na otázky nereagovala.

V reakciách, ktoré poskytli hovorkyne Smeru-SD Ľubica Končalová a SNS Zuzana Kohútková, strany avizujú, že následne budú informovať. "Fungovanie koalície je vnútornou záležitosťou zúčastnených strán. Je prirodzené, že koalícia bude pri hlasovaniach v parlamente postupovať spoločne a presadzovať programové vyhlásenie vlády," uviedol hovorca Mosta-Híd Matej Kováč.

O nezverejnení koaličnej zmluvy dnes hovorila aj opozícia. Neochota koaličných strán zverejniť dohodu je podľa najsilnejších opozičných strán SaS a OĽaNO-NOVA nevysvetliteľná a nevyargumentovateľná. Opozíciu zaujíma, čo je v zmluve dohodnuté.

Podľa Daniela Lipšica z OĽaNO-NOVA koalícia zrejme niečo tají. Lipšic je presvedčený, že aj neochota zverejniť koaličnú zmluvu, ktorú lídri podpísali ešte minulý týždeň, potvrdzuje, že vláda nevznikala ako slobodné rozhodnutie slobodných politikov, ale vznikala v zákulisí ako dohoda oligarchov.

Ľubomíra Galka z SaS prekvapuje tento postup najmä v prípade Mosta-Híd a #Siete. "Pokladám to za veľmi hrubú neúctu k ich voličom. Je to zavŕšenie ich podvodu na voličoch," odkázal.

Viac o téme: Koaličná zmluvaSmer-SDSNSMost-Híd#Sieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu