Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Výbor by sa mal zaoberať petíciou o hmotnej zodpovednosti politikov: Cieľom sú aj schránkové firmy

Strana #Sieť iniciovala petíciu
Strana #Sieť iniciovala petíciu (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Petíciou o hmotnej zodpovednosti politikov a vylúčení schránkových firiem z verejného priestoru by sa mal zaoberať jeden z parlamentných výborov. "Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini ju v utorok (1.3.) pridelí svojím rozhodnutím príslušnému výboru," povedal šéf komunikácie parlamentu Martin Dorčák.

O petícii dnes na tlačovej konferencii hovoril predseda mimoparlamentnej #Siete Radoslav Procházka. Strana ju totiž iniciovala. Procházka povedal, že Národná rada SR sa ňou nezaoberala, hoci uplynula zákonná lehota na jej predloženie do parlamentu. "Národná rada SR nemá v zmysle rokovacieho poriadku lehotu na prerokovanie petície," reagoval Dorčák.

Dokument so 105.398 platnými podpismi museli podľa Dorčáka prekontrolovať pracovníci odboru petícií a sťažností Kancelárie NR SR. "Predsedovi Pellegrinimu ju postúpili v piatok 26. februára," dodal.

Predstavitelia #Siete doručili petíciu do parlamentu v polovici decembra minulého roka. Strana ju spustila v júli minulého roka. Snaží sa presadiť, aby osoby, ktoré vykonávajú funkciu vo verejnej správe, niesli osobnú hmotnú zodpovednosť za nimi spôsobenú škodu, ktorá vznikla občanom Slovenskej republiky. Tiež má za cieľ vylúčiť schránkové firmy z obchodovania so štátom a z účasti na štátnych zákazkách. 

Viac o téme: PetíciaRadoslav ProcházkaPeter Pellegrini#SieťHmotná zodpovednosť politikov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu