Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SaS možno zmení svoje sídlo na škôlku: Stanú sa zo Sulíka a spol. vychovávateľky?

Liberálny dom
Liberálny dom (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak učitelia nastúpia do ostrého štrajku a nebudú učiť, opozičná Sloboda a Solidarita (SaS) privíta deti rodičov, ktorí ich nebudú mať kam umiestniť, v centrále liberálov.

„Spokojné budú deti aj rodičia. Priestory prispôsobíme, budú tu hračky a ďalšie potrebné veci. Rodičia sa nemusia báť, o deti sa nebudú starať asistentky či politici, ale profesionálne učiteľky,“ vysvetlila kandidátka na poslankyňu za SaS Janka Cigániková, ktorá v hlavnom meste prevádzkuje sieť jaslí a škôlok. Odhaduje, že v centrále SaS budú schopní prijať počas prípadného štrajku asi stovku detí. „Svet tým nespasíme, ale možno motivujeme firmy, ktoré majú zamestnancov, a vyjdú im ako rodičom v ústrety,“ dodala Cigániková. 

Poslanec za SaS Martin Poliačik spresnil, že ponuka liberálov sa týka najmä detí do desať rokov, ktoré by zo zákona nemali doma zostať bez dozoru rodičov. „Napriek všetkému dúfame, že štrajk nebude, vláda vyhodnotí situáciu ako krízovú, požiadavky učiteľov ako legitímne a problém bude riešiť,“ uzavrel Poliačik.

Viac o téme: SaSSídloŠkôlka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu