Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Odvolávania ministrov nepôjdu hneď po sebe, KDH zatiaľ s podpismi čaká

Juraj Draxler
Juraj Draxler (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Napriek tomu, že opozičné strany avizovali ambíciu odvolávať ministra školstva Juraja Draxlera (nominant Smeru-SD) a ministra zdravotníctva Viliama Čisláka (nominant Smeru-SD) zruba v rovnakom čase, tieto dve mimoriadne schôdze zrejme po sebe nasledovať nebudú. Kým podpisy potrebné na iniciovanie zasadnutia k Draxlerovi už opozícia na čele so SaS odovzdala, KDH chce poslancov osloviť až počas rokovania o ministrovi školstva.

Schôdza venovaná odvolávaniu Draxlera by mala byť podľa informácií  už v utorok (20.10.) alebo v stredu (21.10.). Ak by v tom čase v podateľni NR SR už boli odovzdané podpisy aj na iniciovanie rokovania k Čislákovi, predseda NR SR Peter Pellegrini (Smer-SD) by mohol mimoriadne zasadnutia načasovať hneď po sebe. Takto budú musieť prísť poslanci do práce dvakrát. Po odovzdaní podpisov beží Pellegrinimu sedemdňová lehota na zvolanie pléna.

Draxlera chce opozícia odvolať z viacerých dôvodov, SaS spomína napríklad situáciu v Metodicko-pedagogickom centre či ohľadom budovy Iuventy na Búdkovej ulici (Ekoiuventa). Čislák zase podľa KDH svoju funkciu nezvláda a nerobí nič pre transparentnejšie pomery v zdravotníctve. Obaja ministri pochybenia odmietajú, stojí za nimi aj premiér Robert Fico (Smer-SD).

Viac o téme: Viliam ČislákJuraj Draxler
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu