Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kaník prekvapil statusom na sociálnej sieti: Vzdal sa funkcií v SDKÚ, toto je dôvod!

Ľudovít Kaník Zobraziť galériu (2)
Ľudovít Kaník (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Jeden z posledných dvoch poslancov NR SR za SDKÚ-DS Ľudovít Kaník sa vzdal členstva v prezídiu strany ako aj funkcie predsedu jej rozpočtového výboru. Oznámil to na sociálnej sieti a ako dôvod uviedol hlboký názorový nesúlad. Hovorí, že zo strany Pavla Freša neodchádza, ale že je potrebné urobiť zásadné zmeny.

Kaník ešte vo februári uviedol, že strana sa konsoliduje a oživuje a kritizoval negatívne správy, ktoré sa snažia šíriť jej bývalí členovia. Ich postupné oznámenia o odchodoch označil za snahu brániť strane v jej oživení. Naposledy odišiel z SDKÚ-DS europoslanec Ivan Štefanec. Okrem neho to boli aj Lucia Žitňanská (dnes Most-Híd), Miroslav Beblavý (dnes Sieť), Magdaléna Vášáryová, zakladateľ Mikuláš Dzurinda aj Ivan Mikloš. Odišli aj Martin Fedor (dnes Sieť) a Viliam Novotný (dnes Šanca).

Kaník prekvapil statusom na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

SDKÚ-DS opustil aj exminister školstva Eugen Jurzyca, ktorý sa pripojil k SaS a tiež Jozef Mikuš, ktorý sa stal členom poslaneckého klubu KDH. V Národnej rade SR zostali za SDKÚ-DS už len predseda Pavol Frešo a Ľudovít Kaník, strana už nemá poslanecký klub. Zostal jej ešte europoslanec Eduard Kukan, ktorý povedal, že zostane do konca. SDKÚ-DS sa objavuje v prieskumoch verejnej mienky pod hranicou zvoliteľnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu