Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Stretnutie mocných odhalilo pravdu o Frešovi: Takto sa pečú zákulisné politické obchody!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Tajné stretnutie šéfa SDKÚ so smerákmi. Pavol Frešo sa na divadelnom predstavení v réžii Mareka Maďariča stretol so špičkami Smeru. Podľa našich informácii bola reč aj o nominácii nového šéfa NKÚ. Práve na tomto poste sa Frešo rozchádza s opozíciou a Kaníkom.

Včera sme priniesli správu, že Pavol Frešo mal upiecť so Smerákmi tajnú dohodu. Ako kandidáta navrhol na post NKÚ bývalého šéfa SIS Karola Mitríka, ktorého by smeráci podporili. A práve preto nastal rozkol medzi Frešom a Kaníkom, ktorý sa vzdal straníckych funkcií a chce ho vyzvať o predsednícku stoličku v strane.

Dohoda sa mala upiecť takto: Minulý týždeň v stredu sa stretol Pavol Frešo so smerákmi v divadle, kde sa mali rozprávať o nominácii na post šéfa NKÚ Karola Mitríka. V sobotu bol predseda SDKÚ oslavovať na svadbe v Spišskej Novej Vsi, odkiaľ pochádza aj Mitrík a podľa našich informácií sa tam stretli. A v pondelok prezídium SDKÚ na návrh predsedu Pavla Freša schválilo jeho kandidatúru.

Stretnutie mocných v divadle

Minulý týždeň v stredu sedel v jednom hľadisku šéf SDKÚ Pavol Frešo s najmocnejšími mužmi Smeru - Róbertom Kaliňákom, Dušanom Jarjabkom, Tomášom Borecom či finančným žralokom z Penty Jaroslavom Haščákom. Slovenská smotánka si prišla pozrieť hru, ktorá výrazne pripomína realitu. Politici si spolu s publikom pozreli novú hru ministra kultúry Mareka Maďariča o developeroch a archeológoch, ktorí sa sporia o bratislavské garáže na hrade. Tu sa mali dolaďovať posledné detaily, ktoré potvrdzujú slová nášho zdroja zo strany Smer. "Je vysoko pravdepodobné, že za Mitríka zahlasujeme," povedal nám zdroj.

Zľava: Haščák, Kaliňák, Jarjabek, Frešo, Borec
Zobraziť galériu (3)
Zľava: Haščák, Kaliňák, Jarjabek, Frešo, Borec  (Zdroj: Tip čitateľa)

Náš zdroj nám potvrdil, že sa tam mali dohadovať zákulisné politické obchody. Inými slovami, niečo za niečo. "Frešo sa dohodol so smerákmi, že mu schvália Mitríka na šéfa NKÚ. Dôvodom je pomsta ostatným opozičným stranám za Váhostav. Navyše Fico bude môcť hovoriť o tom, že opozícia nie je jednotná. Naoplátku Frešo dostane od smerákov podporu v projektoch v rámci kraja. To Kaníkovi vadí a preto oznámil svoju rezignáciu," povedal nám náš zdroj.

V sobotu s Mitríkom na svadbe

Kaník považuje nomináciu Mitríka za zarážajúcu. "Aj pre mňa je to nepochopiteľné. Považujem to za politicky chybné," povedal nám Kaník ešte včera s tým, že nechcel špekulovať o pohnútkach Pavla Freša. A dodal, že ide o "politickú samovraždu". Ten v sobotu navštívil Spišskú Novú Ves, aby oslávil svadbu svojho brata Slava. Karol Mitrík je rodákom zo Spišsej Novej Vsi a podľa našich informácií sa tam obidvaja aktéri stretli.

FOTO Stretnutie mocných odhalilo
Zobraziť galériu (3)

V pondelok hádka s Kaníkom

Prezídium strany SDKÚ v pondelok rozhodlo na návrh svojho predsedu o nominácii Karola Mitríka. To bola posledná kvapka pre Ľudovíta Kaníka, ktorý toho mal dosť a ohlásil odchod z najvyšších straníckych pozícií. S Mitríkom by nemal problém ani premiér Robert Fico. Ten totiž už pred tromi rokmi pripustil, že ak sa opozícia dohodnúť nedokáže, ponúkne jej kandidátov, ktorí vyšli z jej radov a v minulosti zastávali zodpovedné funkcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu