Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Cez víkend budú mať poslanci voľno: Opozícia túžila rokovať, Smer má iný názor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozícia chcela rokovať o zmenách v reštrukturalizáciách firiem aj o odvolaní šéfa KDH Jána Figeľa z postu podpredsedu NR SR dnes do 19.00 h a aj cez víkend. Vládny Smer-SD však trval na tom, že sa rokuje len do 14.00 h a zasadnutie bude pokračovať v utorok 21. apríla. Pre opakujúce sa návrhy na víkendové rokovanie ukončila dnes zasadnutie podpredsedníčka NR SR Jana Laššáková (Smer-SD) o čosi skôr, než bolo pôvodne v pláne.

Návrhom opozícia reagovala na dnešné vyjadrenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že on bude cez víkend pracovať, rokovať a opozícia nech oddychuje. Opozícia podľa neho nemá záujem riešiť problémy veriteľov veľkých firiem v reštrukturalizáciách. Pri návrhu na odvolanie Figeľa sa zaoberá podľa neho len sama sebou. Opozícia to odmieta. Návrh na odvolanie Figeľa podal Smer-SD v stredu (15.4.) a prerušil tým rokovanie o návrhoch na zmeny v reštrukturalizáciách firiem. Bod o Figeľovi mal pritom nasledovať až po schválení opatrení. Aspoň tak to avizoval predseda parlamentu Peter Pellegrini (Smer-SD).

Pellegrini dnes navrhol, aby v utorok (21.4.) plénum pokračovalo v rokovaní o zmenách v reštrukturalizáciách. A to aj v prípade, že dnes neuzavrú odvolávanie Figeľa. Táto dohoda podľa Laššákovej platí naďalej. Diskusia o šéfovi KDH sa dnes neskončila. Do rozpravy je ešte prihlásených okolo 10 poslancov. Kedy bude hlasovanie, Smer-SD ešte nepovedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu