Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Procházka sa pustil do Smeru: Na jednu dobrú vec urobí desať zlých!

Radoslav Procházka
Radoslav Procházka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Po troch rokoch vládnutia Smeru je podľa predsedu Siete Radoslava Procházku jasné, že Smer trestuhodne premrhal historickú šancu posunúť Slovensko dopredu.

"Vládna strana nebola schopná prekročiť tieň, ktorý na jej výkon vrhajú vazalské väzby z minulosti a namiesto modernizácie krajiny sa sústredila na betónovanie vlastných politických a finančných pozícií. Dnes je jasné, že musí prísť nová, kompetentná a dynamická generácia verejnej služby, schopná pretvoriť štát z byrokratického molocha na jednoduchú a prehľadnú štruktúru, z ktorej budú mať občania osoh," povedal Procházka pri hodnotení troch rokov súčasnej vlády.

Vláde podľa neho viac záleží na priazni tých veľkých a silných, ako na ochrane tých menších a slabších, ktorí ju reálne potrebujú. "Toho, čo štát urobil pre ľudí, ktorí sa živia svojou prácou, je príliš málo. Nemám problém pochváliť Smer za zníženie odvodov pre nízkopríjmové skupiny. Lenže domácich podnikateľov, najmä tých malých a stredných, vláda vyslovene derie z kože a aj rodinám s deťmi pohadzuje iba almužny. Jednoducho na každú vec, ktorú urobí dobre, pripadá desať ďalších, kde Slovensku škodí," poznamenal Procházka. 

Sieť má podľa svojho predsedu ambíciu vymeniť Smer pri kormidle a otočiť ho smerom k jednoduchému a fungujúcemu štátu, ktorý nebude pre ľudí bremenom a nebude sa im starať do života tam, kde to nie je nevyhnutné. "Našimi prioritami v nasledujúcom volebnom období budú praktická pomoc rodinám s deťmi, podpora malých a stredných podnikov a budovanie regionálnej infraštruktúry," dodal Procházka. 

Výraznú pozornosť bude Sieť venovať "kolabujúcemu zdravotníctvu a strnulému školstvu". Spoločným motívom týchto opatrení má byť podľa Procházku dôraz na investície do ľudí, pre ktorých je Slovensko domovom a od ktorých tak bezprostredne závisí jeho budúcnosť. "V roku 2020 musí byť Slovensko slobodné od korupcie a pripravené vrátiť svojim občanom všetko, čo do jeho úspechu investovali," uzavrel predseda preferenčne najsilnejšej opozičnej strany. 

Predčasné voľby do Národnej rady SR sa konali 10. marca 2012. Vyhrala ich strana Smer-SD so ziskom 44,4 percenta hlasov voličov. Bývalý prezident Ivan Gašparovič 15. marca 2012 poveril predsedu Smeru-SD Roberta Fica zostavením novej vlády. Opozičné subjekty odmietli spoluprácu so Smerom. Od 4. apríla 2012 má Slovensko jednofarebnú vládu Smeru-SD, ktorú v parlamente podporuje 83 poslancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu