Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Exposlanca Jánoša by mohli vylúčiť zo strany, pripustil Pellegrini

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Exposlanca Národnej rady SR Vladimíra Jánoša, ktorý čelí obvineniu z týrania manželky a dcéry, by mohli vylúčiť zo strany Smer-SD. Túto možnosť pripustil dnes v diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 šéf parlamentu a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini.

"Môže to byť otázkou. Čas ukáže, ako budeme ďalej postupovať," odpovedal na otázku, či exposlanca vylúčia zo Smeru-SD. Pellegrini priznal, že ho situácia okolo Jánoša prekvapila, nepotešila a aj sklamala. Ocenil však, že sa rýchlo vzdal poslaneckého mandátu a straníckych funkcií.

Jánošov odchod z funkcií ocenila aj podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová (OĽaNO). Poznamenala, že informácie o jeho nevhodnom správaní prichádzali z prievidzského regiónu už v minulosti. Na základe týchto indícií mohol Smer-SD podľa nej konať skôr a nemuselo dôjsť až k súčasnej situácii.

Exposlanca polícia obvinila zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. V piatok (6.3.) vo večerných hodinách sa dobrovoľne dostavil na predvolanie na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi k vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície. Následne bol zadržaný na základe pokynu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi. 

Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Informácie, ktoré sa objavili v médiách, označil za lži, polopravdy a nepravdivé obvinenia. Tvrdil, že sa nikdy nedopustil skutkov, z ktorých ho manželka a rôzne osoby obviňujú. Polícia v stredu (4.3.) večer zaistila zbrane, ktoré mal exposlanec v legálnej držbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu