Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poslanec Jánoš prehovoril o škandále so ženou, nepomohlo: Koniec v parlamente aj v Smere!

Vladimír Jánoš Zobraziť galériu (2)
Vladimír Jánoš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Poslanec NR SR Vladimír Jánoš podáva trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Robí tak po tom, ako sa v médiách objavilo "množstvo lží, poloprávd a nepravdivých obvinení". Najnovšie sa smerák vzdáva poslaneckého mandátu a končí aj ako okresný predseda v Prievidzi!

Jánoš, na ktorého podala manželka trestné oznámenie, tvrdí, že je s ňou už polroka v rozvodovom konaní a nikdy sa nedopustil skutkov, z ktorých ho ona a rôzne osoby obviňujú. "Je nešťastné, že manželka zvolila tento spôsob vedenia rozvodového konania. Týmto trpí najmä naša maloletá dcéra. Do poslednej chvíle som sa snažil naše manželstvo udržať. Žiadne z tvrdení uvedených v médiách nie je pravdivé," povedal poslanec, podľa ktorého je smutné, že existujú osoby priživujúce sa na rozpade jeho manželstva a bez zábran klamú.

"Napriek tomu, že žijeme s manželkou oddelene už niekoľko mesiacov, riadne si plním svoju vyživovaciu povinnosť voči nej a aj našej maloletej dcére. Na základe nepodložených tvrdení som nútený sa brániť. Podľa môjho názoru je neprípustné, aby ma ktokoľvek bezdôvodne obviňoval z páchania trestnej činnosti," dodal.

Právny zástupca manželky poslanca za Smer-SD Ivan Katrinec dnes podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie týrania zverenej osoby, podnet za vydieranie, vyhrážanie sa a hrubý nátlak, ktorého sa mal dopustiť na svojej manželke. Podanie podnetu na poslanca dnes pre TASR potvrdila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová. Podnet bude vybavený zákonným spôsobom.


Prečítajte si tiež: Pravdivý príbeh: Sused týral rodinu až do tragického konca a ja som nič neurobila


Jánoš končí v parlamente

Poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD Vladimír Jánoš sa vzdáva poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi. Bližšie svoje rozhodnutie bude konkretizovať v tlačovej správe. Zároveň dodal, že všetko, čo v posledných dňoch odznelo v médiách, bude riešiť ako fyzická osoba a nie ako ústavný činiteľ.

Jánoša by mal v parlamente nahradiť Peter Gaži. Ten v parlamente pôsobil do 25. novembra minulého roku. Vtedy musel odísť po tom, čo si poslanecký mandát uplatnil Peter Pellegrini. Gaži bol od začiatku volebného obdobia za neho náhradníkom v poslaneckých laviciach. Poslanecký sľub by mal zložiť na budúci týždeň, keď sa začne marcová schôdza zákonodarného zboru.

Medzinárodný výbor pre boj s organizovaným zločinom, terorizmom a korupciou (ICOCRIM) podáva dnes trestné oznámenie na poslanca Národnej rady SR za Smer-SD a okresného predsedu strany v Prievidzi Vladimíra Jánoša za vyhrážanie a týranie blízkej a zverenej osoby.

Jánoš sa ho údajne dopustil proti svojej manželke a dcére. Ako povedal dnes na tlačovej besede Ivan Katrinec z ICOCRIM, manželka Jánoša Iveta sa obrátila na ICOCRIM, pretože to vnímala ako poslednú z možností, ako poukázať na prípad pred tým, ako sa psychicky zrúti. Podľa neho manželka podala 19. februára na krajskú prokuratúru trestné oznámenie. V prípade už koná generálny prokurátor Jaromír Čižnár. "Generálny prokurátor kontaktoval okresného prokurátora v Prievidzi a uložil mu, aby začal okamžite konať vo veci," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Za Vladimíra Jánoša príde do parlamentu Peter Gaži

Náhradníkom za poslanca Smeru-SD Vladimíra Jánoša, ktorý sa vzdáva svojho mandátu, bude v Národnej rade SR Peter Gaži (Smer-SD). Dnes potvrdila hovorkyňa Smeru-SD Ľubica Končalová. Gaži by mal do poslaneckého kresla zasadnúť už na marcovej schôdzi. Gaži už v tomto volebnom období poslancom bol. Po tom, ako sa do parlamentu vrátil Peter Pellegrini (Smer-SD), mu však musel uvoľniť miesto.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu