Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Frešo k referendu: Slovensko sa mení, je potrebné reagovať

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovensko sa za posledné roky podľa SDKÚ-DS zmenilo nielen ekonomicky a civilizačne, ale aj mentálne. Najväčším problémom však podľa strany naďalej zostáva nezamestnanosť a sociálna situácia. Ako povedal dnes predseda strany Pavol Frešo, treba však prijať aj fakt, že v tomto prostredí sa mení štruktúra rodín a domácností aj v dôsledku týchto pretrvávajúcich kľúčových problémov. Tomu bude SDKÚ-DS naďalej venovať svoju pozornosť.

"Spoločnosť sa mení, ale je potrebné reagovať na tieto zmeny civilizovaným a kultúrnym spôsobom," povedal predseda SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Podľa neho sa pod nízku účasť podpísali okolnosti a priebeh kampane. "Nie je to víťazstvo, ale ani prehra podporovateľov či odporcov," uviedol predseda SDKÚ-DS. Faktom je, že referendum je v zmysle zákonov neplatné, ale nemusí byť podľa neho zbytočným, ak sa dokáže dobre vyhodnotiť. Podľa SDKÚ-DS by sme sa mali vyvarovať jeho čiernobielemu interpretovaniu. 

Práve takáto interpretácia výsledkov referenda môže naďalej len zvyšovať napätie v spoločnosti. Dôležitá bude podľa SDKÚ-DS úroveň a smer diskusie po referende. "Našou úlohou bude vytvárať a podporovať také legislatívne prostredie, v ktorom sa žiadna zo skupín nebude cítiť druhoradá a diskriminovaná, to je základ dialógu a vzájomného rešpektu," povedal Pavol Frešo. Podľa SDKÚ-DS aj páry žijúce v inom ako manželskom zväzku a aj ich deti musia mať podmienky, aby mohli v tejto krajine žiť spokojný a šťastný život. Podľa SDKÚ-DS práve skončené referendum môže byť začiatkom cesty k serióznej a vážnej diskusii aj o registrovaných partnerstvách. "Inšpiráciu môžeme hľadať v susedných krajinách ako Rakúsku, Česku ale aj v Nemecku," uviedol Pavol Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu