Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na Nový rok politici sľubujú: Schudnúť, behať, čítať, prekonať zlo a stretnúť na Kube Fidela!

Zobraziť galériu (12)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Každý si želáme do Nového roku len to najlepšie. Spolu so želaniami nesmú chýbať ani predsavzatia, ktoré sľubujeme plniť. Aké predsavzatia si dávajú naši politici? Opýtali sme sa ich, či si od Nového roka dávajú nejaké predsavzatia. A niektoré odpovede prekvapili. Pozrite sa a možno sa ešte aj inšpirujete!

Ľuboš Blaha (Smer)
Zobraziť galériu (12)
Ľuboš Blaha (Smer)  (Zdroj: SITA)

"Tráviť viac času s rodinou a optimálne sa v lete zobrať aj s rodinkou a spraviť si výlet na Kubu, kým ešte žije Fidel :-)"

Jana Kiššová (SAS)
Zobraziť galériu (12)
Jana Kiššová (SAS)  (Zdroj: Vladimír Labát)

"Predsavzatia sa mi podarili dodržiavať vždy len pár dní, a tak som s nimi prestala. Tento rok ich ale napodiv niekoľko mám. Možno nie sú ani tak novoročné, vychádzajú skôr z faktu, že končí pre mňa mimoriadne náročné obdobie a idem si cez sviatky vyvetrať hlavu. Potrebujem si preorganizovať aktivity, priority a dať do kopy zdravie. Chcem sa okrem práce venovať viac svojej rodine a priateľom, ktorých nechtiac veľmi zanedbávam. A musím si dať dokopy chrbticu, aby som zas mohla začať behať!"

Ľudovít Kaník
Zobraziť galériu (12)
Ľudovít Kaník  (Zdroj: SITA)

Nedavam si ho obvykle. Tentokrat si asi ale prvykrat predsavzatie dam. Chcel by som znovu postavit na nohy SDKU-DS, vratit jej doveru ludi a nasich byvalych volicov. Pretoze je to strana, ktora urobila pre pokrok a modernizaciu Slovenska najviac a este vela urobit chce a moze. Je to stana pre strednu vrstvu, ktora je v spolocnosti najdolezitesia, je to strana vlastencov, ktori si ctia slobodu a demokraciu a uvedomuju si, ze zlepsenie zivota ludi sa da dosiahnut len respektovanim rava a spravodlivosti a zlepsovanim podmienok na tvorbu pracovnych miest a zlepsovanim podnikatelskeho prostredia. Mojim predsavzatim je aby sme opat dosiahli podporu minimalne 8-10% volicov este v buducom roku a opat posunuli , modernizovali a reformovali zaostavajuce oblasti ktore to potrebuju tak, aby sa na Slovensku zilo ludom lepsie.

Radoslav Procházka (Sieť)
Zobraziť galériu (12)
Radoslav Procházka (Sieť)  (Zdroj: SITA)

"Asi áno, v oblasti životosprávy. Ale nebudem sa k nim hlásiť, kým sa mi ich nepodarí splniť. :-)"

Magdaléna Vášaryová (nezaradená)
Zobraziť galériu (12)
Magdaléna Vášaryová (nezaradená)  (Zdroj: topky)

"Normálne som konzervatívny realistka, ale silvestrovská noc ma vždy prinúti zamyslieť sa nad sebou, čoho výsledkom sú nové a nové predsavzatia. Niektoré sa opakujú (lebo zostávajú nesplnené) a niektoré sú pragmatické a tie sa dočkajú aj splnenia. Medzi nesplnené stabilne patrí - nebudem jesť toľko čokolády. Medzi splnené z roku 2013 patrí napríklad - založím internetový časopis pre kultúrnu politiku a založila som - volá sa Kultúrny kyslík."

Alojz Hlina (nezaradený)
Zobraziť galériu (12)
Alojz Hlina (nezaradený)  (Zdroj: SITA)

"Čítať. Dávam si záväzok viac čítať. Kedysi som bol vášnivý čitateľ. Štyri roky som bol v Námestovskej knižnici najlepší detský čitateľ ja, myslím, že tri roky po mne môj brat. Teraz čítam menej a je to cítiť. Dávam si záväzok, že denne musím prečítať x strán. Ešte neviem, aký počet to bude, ale stanovím si taký primeraný a dúfam, že to dodržím."

Martin Poliačik (SAS)
Zobraziť galériu (12)
Martin Poliačik (SAS)  (Zdroj: SITA)

"V novom roku chcem v parlamente presadiť oveľa lepšie postavenie zvierat. Tento rok nám neprešli dva návrhy a preto sa chcem spolu s kolegami zasadiť o to, aby zviera nebolo považované iba za vec a malo lepšie postavenie."

Helena Mezenská (Oľano)
Zobraziť galériu (12)
Helena Mezenská (Oľano)

Súkromné

"Viacej sa venovať blízkym a rodine, ešte viac počúvať ako hovoriť, byť ešte veľkorysejšou k zlomyseľníkom a neprajníkom, zosilnieť v prekonávaní zla dobrým."

Pracovné

"Pomáhať ešte viac pri očiste našej krajiny od egocentrikov a prospechárov v jej riadení, zjednocovať tvorivé a dobromyseľné sily a ľudí, chrániť a uchovávať harmóniu, pokoj doma a vo svete. Pomáhať odstraňovať biedu, priepastnú nerovnosť a rozvíjať blahobyt pre všetkých snaživých a usilovných ľudí."

Marián Kéry (Smer)
Zobraziť galériu (12)
Marián Kéry (Smer)  (Zdroj: SITA)

"Chcel by som schudnúť, prípadne aspoň zastaviť zvyšovanie mojej telesnej váhy. Keďže som nedávno vstúpil do stavu manželského, verím, že budem svojej manžeke oporou, že ju nebudem často hnevať a verím, že v blízkej dobe sa nám podarí založiť si rodinu."

Miroslav Kadúc (Oľano)
Zobraziť galériu (12)
Miroslav Kadúc (Oľano)  (Zdroj: topky)

"Verejnú službu beriem ako silný záväzok voči voličom, preto sú osobné predsavzatia v tieni tých politických. Keďže som presvedčený, že Róbert Fico a jeho vláda sa ešte pred skončením svojho volebného obdobia pokúsi "ujsť" od zodpovednosti za súčasný stav Slovenska, zrejme nás už na jeseň čakajú predčasné voľby. Práve preto budem robiť všetko, aby dali opoziční politici so zdravým rozumom hlavy dokopy, zabudli na svoje osobné ambície a vytvorili stabilnú a zodpovednú alternatívu. Teda novú vládu, ktorá bude plniť svoje sľuby v prospech všetkých občanov, nie len tých vyvolených. Som presvedčený, že ľudia, ktorí na Slovensku žijú, si za to, čo prinášajú do štátnej kasy, zaslúžia ďaleko lepšie životné podmienky ako im štát za posledných 10 rokov poskytoval."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu