Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pravica sa v Bratislave háda: Bugár je za stiahnutie Kratochvílovej v Bratislave

Tatiana Kratochvílová
Tatiana Kratochvílová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Bratislave dôjde zrejme k dohode stredopravých strán na jednom spoločnom kandidátovi na post primátora. Ako dnes povedal predseda Mostu-Híd Béla Bugár, s predsedom Siete Radoslavom Procházkom rokoval minulý týždeň a hovorili najmä o Bratislave.

„Súhlasím s tým, aby došlo k dohode o Bratislave. Prichádza do úvahy stiahnutie kandidátky Siete Tatiany Kratochvílovej,“ povedal. Kandidátku Siete podporujú aj SaS, Most-Híd a SDKÚ-DS.

Podľa Bugára si každý musí uvedomiť, že trieštenie hlasov vo voľbách nie je dobré. „Teraz prichádza chvíľa, že aj náš partner pochopil, že len niekoho kandidovať, pričom iný kandidát pravice má väčšiu šancu, nie je správne,“ zdôraznil Bugár s tým, že rozhodnutie o stiahnutí Kratochvílovej treba uzavrieť do konca týždňa, aby sa toto rozhodnutie dostalo do povedomia voličov. „Každá strana ešte musí dostať priestor povedať, koho chce podporiť,“ vysvetlil. 

O podpore Mosta-Híd kandidátovi na primátora v Bratislave rozhodne bratislavské vedenie strany. „Ja budem odporúčať podporiť Milana Kňažka,“ povedal Bugár, ktorý na rokovaní Procházkovi odporúčal, aby rýchlo rokoval aj s inými predstaviteľmi stredopravých strán. 

Líder Siete Radoslav Procházka minulý týždeň povedal, že chce dopriať stredopravému voličovi niekoľko dôležitých víťazstiev. „Ak prišiel s projektom zjednocovania pravice, v Bratislave by mal ísť príkladom,“ povedal dnes predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Abrhan. Mestské štruktúry KDH vo veľkých mestách sa snažili dohodnúť s Procházkom ešte pred 21. septembrom, teda do termínu na podanie kandidačných listín. 

"Teraz, tri týždne pred voľbami, prichádza s ponukou dohodnúť sa. Aj napriek tomu KDH privíta akúkoľvek podporu zvoliteľným pravicovým kandidátom v zostávajúcich troch týždňoch pred komunálnymi voľbami," povedal po stretnutí s Procházkom koordinátor pre regióny KDH Peter Bobula. 

Podľa minulotýždňového prieskumu agentúry MVK víťazom primátorských volieb v Bratislave by sa stal so ziskom 34,4 percenta Milan Kňažko. Druhý by skončil v tesnom závese so ziskom 33 percent Milan Ftáčnik a tretí by bol Ivo Nesrovnal, ktorého by podporilo 17,6 percenta voličov. Štvrtá v poradí by skončila kandidátka Tatiana Kratochvílová, ktorú by volilo 7,6 percenta voličov spomedzi tých, ktorí svoju účasť na voľbách nevylúčili. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry MVK, ktorý sa uskutočnil od 9. do 14. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu