Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Boj o kreslo čisto ženskou záležitosťou: V týchto obciach muži starostovať nechcú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRENČÍN – V 37 mestách a obciach Trenčianskeho okresu sa o post primátorov a starostov uchádza celkom 116 kandidátov, z nich je 72 nezávislých. O post prvej ženy mesta či obce má záujem 32 kandidátok (necelých 28 percent). Vyplýva to z informácií o kandidátoch na starostov a primátorov, ktoré zverejnil Štatistický úrad Slovenskej republiky.

Najviac záujemcov o primátorské, resp. starostovské kreslo je v meste Nemšová a obci Omšenie, kde kandiduje zhodne po osem záujemcov. Len o jedného kandidáta menej má Mníchova Lehota. O starostovi či starostke obce je prakticky rozhodnuté v obciach Hrabovka, Ivanovce, Krivosúd-Bodovka, Neporadza a Opatovce, kde majú len po jednom kandidátovi na starostu.

Ani jedna žena nie je na najpočetnejšej starostovskej kandidátke v Omšení, kde o post prvého muža obce zabojuje osem mužov. Naopak, výhradne ženskou záležitosťou budú komunálne voľby v obci Neporadza. Tam sú na kandidátke na starostku štyri ženy a ani jeden muž. Podobné je to aj v obci Veľká Hradná, na starostku kandidujú tri ženy a žiadny muž.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu