Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kňažko odovzdal vyše 2000 podpisov na svoju kandidatúru

Milan Kňažko
Milan Kňažko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Občiansky kandidát na primátora Bratislavy Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH) dnes oficiálne odovzdal podpisy občanov, ktorí sa pripojili k petícii za jeho kandidatúru na šéfa bratislavskej samosprávy. Zapisovateľke mestskej volebnej komisie odovzdal v Primaciálnom paláci 145 petičných hárkov, na ktorých bolo vyše 2000 podpisov.

Podpisy zbieral s tímom dobrovoľníkov od začiatku augusta, pričom využíval najmä celomestské spoločenské akcie ako napríklad otvorenie ružinovského Parku Andreja Hlinku či Dni Petržalky. Na niektorých podpisových akciách sa zúčastnil aj osobne, pri tejto príležitosti ľuďom odovzdával knihu, ktorú napísal s Jánom Štrasserom. "Nechal som vytlačiť 10.000 výtlačkov na vlastné náklady, stálo ma to 7700 eur," uviedol. 

Odovzdaním podpisov sa skončila podľa Kňažka prvá etapa. "V  druhej bude potrebné jasne deklarovať program, to, čo Bratislava potrebuje a to, ako by mal svoju funkciu plniť jej primátor," skonštatoval. Prvým krokom v tejto "druhej etape" má byť tlačová konferencia 30. septembra, na ktorej chce predniesť avizovanú správu o stave mesta. "Poukážem na všetky problémy Bratislavy, chronické i akútne, a samozrejme, navrhnem aj riešenia," uviedol Kňažko. 

Podpisy pod petíciou za kandidatúru na primátora odovzdal vo štvrtok (18.9.) aj súčasný šéf bratislavskej samosprávy Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD). Ďalšími súpermi Kňažka v boji o primátorský post budú Ivo Nesrovnal (nezávislý, nedávno vystúpil z SDKÚ-DS), kandidátka strany Sieť Tatiana Kratochvílová, Miroslav Dragun z občianskeho združenia Nie ropovodu a fotograf Andrej Palacko. 

Komunálne voľby budú 15. novembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu