Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nesrovnal odovzdal kandidátne listiny s 3500 podpismi

Ivo Nesrovnal
Ivo Nesrovnal (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Nezávislý kandidát na primátora Bratislavy Ivo Nesrovnal dnes odovzdal kandidátne listiny spoločne s petičnými hárkami s podpismi podporujúcimi jeho kandidatúru.

Dokopy získal 3 483 podpisov od Bratislavčanov – 1 877 podpisov na podporu kandidatúry na primátora mesta a 1 606 na podporu kandidatúry na poslanca mestského zastupiteľstva za volebný obvod, ktorý zahŕňa mestskú časť Bratislava - Ružinov. Nesrovnal začal so zbieraním podpisov pod svoju kandidatúru koncom augusta. Agentúru SITA o tom informovala Nesrovnalova asistentka Ivana Skokanová.

Záujemcovia o kandidovanie v jesenných voľbách do samosprávy miest a obcí musia podať kandidačné listiny miestnym volebným komisiám najneskôr 55 dní pred dňom volieb, teda do dnešného dňa. Následne majú miestne volebné komisie 10 dní na registráciu, čo je do 1. októbra.

Tí, ktorých pre nesplnenie zákonných podmienok nezaregistrujú, majú tri dni na odvolanie na súde. Až po zaregistrovaní kandidátov začne ministerstvo vnútra s prípravou volebných tlačív. Predvolebná kampaň sa začína 29. októbra a končí sa 13. novembra o 7:00. Vedenie kampane mimo tohto času zákon zakazuje. Nových primátorov miest a starostov obcí si budeme voliť 15. novembra, na tento termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška

V jesenných komunálnych voľbách sa o post primátora Bratislavy uchádza šestica kandidátov. Okrem Nesrovnala už petíciu s podpismi pod svoju kandidatúru odovzdal aj Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH) a súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smer-SD). O hlasy voličov chce v novembri zabojovať aj kandidátka Siete Tatiana Kratochvílová. O post primátora má tiež záujem predseda občianskeho združenia Nie ropovodu Miroslav Dragun či fotograf Andrej Palacko. Obaja kandidujú ako občianski kandidáti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu