Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Opozícia: Slovensko v únii výrazne rástlo vďaka Dzurindovým reformám

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Diskusiou k Hodnotiacej správe o 10 rokoch členstva SR v Európskej únii (EÚ) ukončili poslanci druhý deň 36. schôdze parlamentu.

Opoziční zákonodarcovia namietali, aby o balíku správ o plnení úloh zahraničnej a európskej politiky SR v roku 2013 a o výročnej správe o členstve SR v EÚ diskutovali v iný deň za prítomnosti ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, ktorý je na služobnej ceste v zahraničí. Vládny Smer-SD však tento návrh zamietol a správy za Lajčáka v parlamente predniesol minister spravodlivosti Tomáš Borec.

Opoziční poslanci sa zhodli, že Slovensko patrilo k najrýchlejšie rastúcim novoprijatým krajinám únie, pričom tento hospodársky rast umožnili predovšetkým reformné kroky druhej vlády Mikuláša Dzurindu. Slovensko sa v rôznych rebríčkoch atraktivity podľa opozície dnes skôr prepadáva a stagnuje, modernizácia krajiny nepokračuje.

Nezaradený poslanec Alojz Hlina apeloval na všetkých, že eurofondy, ktoré Slovensko nezmyselne pomíňa na zbytočné veci, sú „naše“ peniaze a nie „cudzie“ zdroje z EÚ. Vládny Smer-SD by sa preto podľa neho mal vážne zamyslieť nad tým, do ktorých vecí a ktorým firmám eurofondy dá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu