Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Slovensko sa prídu z Ukrajiny školiť o politike EÚ

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Tridsiatka lokálnych lídrov ukrajinských regiónov, zástupcov mimovládnych organizácií, a médií, predstaviteľov takzvanej novej proeurópskej vlny, ktorá sa aktívne podieľa na verejnom živote na Ukrajine, sa príde vo štvrtok 26. júna a piatok 27. júna do Bratislavy školiť o Európskej únii (EÚ).

Ako informovala výkonná riaditeľka Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (Slovak Foreign Policy Association, SFPA) Jitka Ivančíková, delegáti z Ukrajiny sa zúčastnia na školiacom projekte Manufaktúra politík Európskej únie 2014. Cieľom návštevy Slovenska je oboznámiť ukrajinských hostí s procesmi európskej integrácie a spoluprácou na rôznych úrovniach štátnej, ale aj mimovládnej sféry.

Delegácia okrem Bratislavy navštívi aj Užhorod, Budapešť a Lublin. Počas návštevy Slovenska sa stretnú so zástupcami mestskej časti Bratislava Staré Mesto, Národnej rady Slovenskej republiky, Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, a Združenia miest a obcí Slovenska.

Cieľom projektu Manufaktúra politík Európskej únie 2014 "je zintenzívniť partnerstvo medzi EÚ a Ukrajinou a vytvoriť sieť proeurópskych mladých mienkotvorcov, ktorí majú potenciál ovplyvniť lokálnu, regionálnu a celoštátnu politiku a zároveň majú praktickú skúsenosť s procesmi európskej integrácie".

Vyškolení účastníci projektu majú byť základom stálej platformy podporovateľov európskej integrácie. Cieľom je taktiež podpora rastu proeurópskeho vplyvu na tvorbu politiky na Ukrajine. "Prácu a aktivity účastníkov počas pobytu bude hodnotiť odborná porota. Najlepší z nich potom budú môcť absolvovať pracovný pobyt v niektorej z krajín EÚ," informovala ďalej v tlačovej správe Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku.

Školiaci projekt Manufaktúra politík Európskej únie 2014 uskutočňuje mimovládna organizácia Inštitút politickej osvety v Kyjeve v spolupráci so Slovenskou spoločnosťou pre zahraničnú politiku, Inštitútom Roberta Schumana, Inštitútom politického vzdelávania a s Poľskou asociáciou pedagógov. Projekt finančne podporil Medzinárodný visegrádsky fond.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu