Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poslanec KDH kritizuje víťazstvo bradatej speváčky v Eurovízii: Je to choré!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA – Na tohtoročnú spevácku súťaž Eurovízia sa zniesla vlna kritiky. Po tom, čo v najväčšej európskej speváckej súťaži zvíťazila bradatá umelkyňa z Rakúska, sa ozvalo viacero politikov, ktorí to označili za úpadok európskej kultúry. Servítky pred ústa si nedáva ani poslanec KDH Pavol Zajac, ktorý jej víťazstvo označil za zvrhlé.

Podľa Zajaca by sa takéto úchylky nemali dostať do mediálneho priestoru, keďže to deformuje výchovu detí. „Neviem posúdiť kvalitu spevu tohto ženo-muža, keďže som TO nepočul spievať. Avšak propagácia a medializácia takýchto úchyliek, z ktorých média urobili „celebritu“ a vzor pre našu mládež, degraduje Európu, ktorá je založená na kultúre a kresťanských hodnotách. Ak toto je najlepšie, čo Európa ponúka v oblasti kultúry, tak je to jednoducho choré,“ reagoval pre topky poslanec KDH.

 

Zajac pritom nie je jediný, kto sa obul do transsexuála, ktorý vyhral súťaž vďaka hlasovaniu v celej Európe vrátane Ruska, kde skončil na treťom mieste.

Pritom práve ruskí politici boli vo svojich vyjadreniach najdrsnejší. „Už len vysielanie súťaže v Rusku by mohlo uraziť milióny Rusov. Účasť transvestitu a hermafrodita Conchity Wurst na rovnakom pódiu s ruskými spevákmi v živom vysielaní je nehorázna propaganda homosexuality a duchovného úpadku,“ nechal sa ešte pred finále počuť ruský politik Vitalij Milonov.

Jeho kolega a vicepremiér Ruska Dmitrij Rogozin spojil súťaž s politikou.

"Výsledok Eurovízie ukázal stúpencom európskej integrácie, čo ich pri vstupe do EÚ čaká, - fúzatá dievčina," reagoval. Vladimír Žirinovskij zašiel ešte ďalej. „Toto je koniec Európy. Zbláznila sa. Už tam nemajú mužov ani ženy, ale namiesto toho, toto,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu