Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Škripek: Slováci môžu poslať viac kresťanov do Bruselu

Branislav Škripek
Branislav Škripek

BRATISLAVA - Kandidát na europoslanca za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Branislav Škripek vyzýva kresťanov a všetkých ľudí dobrej vôle k účasti na voľbách do europarlamentu.

Voľby sa uskutočnia v sobotu 24. mája a hlasovať je možné za dvoch ľudí z jednej politickej strany. „Máme historickú príležitosť, aby sme poslali viac kresťanov do Bruselu, ktorí budú obhajovať záujmy slovenských rodín a brániť kresťanské hodnoty,“ zdôrazňuje Škripek. Opozičný poslanec upozorňuje, že je viacero kresťanov, ktorí kandidujú nielen v tradične kresťanských politických stranách.

„Vidím priestor, aby sme presvedčili prvovoličov či nevoličov k účasti na týchto dôležitých voľbách a ukázali v EÚ, že Slovensko nechce, aby nám euroúradníci diktovali, ako máme vychovávať deti, či ako majú vyzerať slovenské rodiny,“ dodal.

Sledovanie osobných záujmov a cieľov, ich nadraďovanie nad očakávania voličov, to bola podľa Škriepka cesta, ktorá na Slovensku viedla k oslabovaniu volebnej účasti a znechuteniu voličov. K neustálemu znižovaniu volebných preferencií tradičných kresťanských politických strán podľa neho prispieva aj zlá politická kultúra, ktorá je zameraná na čisto stranícky boj a zneisťovanie voličov, že iní ako ich vlastní kandidáti nemôžu byť dobrí.

Podľa Škripeka by kresťanskí politici mali presadzovať novú politickú kultúru a viac spolupracovať. „Jedným z mojich politických cieľov je priblížiť vysokú politiku obyčajným ľuďom a prebúdzať v nich záujem o veci verejné, a to aj tým, že budem presadzovať novú politickú kultúru, ktorá nie je súťaživá, ale chce spolupracovať. Vyzývam kolegov z kresťanských strán, aby sme medzi sebou nebojovali, ale spojili sily a poslali viac kresťanov do Bruselu,“ uzatvára Branislav Škripek.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu