Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovenský europoslanec vyvolal škandál hneď prvý deň v práci: Pozrite sa, čo vyviedol!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Tip čitateľa)

BRUSEL - Prvý deň v práci a okamžitý rozruch! Slovenský europoslanec Branislav Škripek si dovolil bojkotovať hymnu Európskej únie. Počas Beethovenovej Ódy na radosť sedel a dokonca ho kamery zachytili ako sa baví s kolegami. A nezaujal iba on, na hymnu sa vykašľali viacerí!

"Týmto som vyjadril svoj postoj. Podľa Lisabonskej zmluvy nie je EÚ žiadny superštát, preto som nepovažoval vhodné stáť pri Óde na radosť. Hymny sa hrajú štátom a tým EÚ jednoducho nie je," vyjadril sa poslanec zastupujúci OĽaNO.

Nový europoslanec sa však nechce radiť k radikálnym euroskeptikom. V Bruseli by sa mal zameriavať na oblasť ochrany ľudskej dôstojnosti a tradičných hodnôt. Záujem by mal o členstvo vo výbore pre občianske slobody a ako náhradník aj vo výbore pre práva žien a rodovú rovnosť.

"Európsku úniu rešpektujem a ctím si ju," tvrdí rozhodne. Pred voľbami aktívne vyzýval voličov, aby mu išli odovzdať hlas. "Mojou túžbou a mojim apelom v celej kampani bolo, aby bolo počuť hlas slovenských kresťanov v Bruseli. Verím, že po týchto voľbách ich bude v EP viac," povedal ešte pred voľbami.

Slovenský europoslanec vyvolal škandál
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

Beethovenovu Ódu na radosť bojkotovali hlavne euroskeptici známeho kritika EÚ Nigela Faragea. Tí sa postavili a otočili sa chrbtom kapele. Rovnako tak urobil aj Čech Petr Mach zo Strany slobodných občanov. Podľa Škripeka to nebolo najšťastnejšie. Na videu je vidieť ako počas hudby debatuje s kolegom.

"Bola to hrubosť, to by som neurobil," povedal nám Škripek, ktorý dostal v májových eurovoľbách 15 583 voličských hlasov.

Takto bojkotovali hymnu EÚ viacerí poslanci

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu