Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ministerstvo prerozdelilo posledné licencie na záchranky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva SR prerozdelilo aj posledné licencie na záchranky. V rámci tretieho kola tendra na 74 licencií na prevádzkovanie ambulancií pozemnej záchrannej zdravotnej služby, ktorého výsledky ministerstvo zverejnilo na svojom webe, ich najviac získali Falck Záchranná, Košice a Záchranná zdravotná služba Bratislava.

Ministerka Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD) pre prvé kolo tendra v parlamente vlani po prvý raz čelila odvolávaniu. Opozičné strany kritizovali, že tender na licencie pre letecké záchranky sa skončil v prípade staníc v Bratislave a Trenčíne o päť dní neskôr, ako vypršali tie pôvodné.

Z týchto staníc tak záchranárske vrtuľníky nemohli vzlietnuť. Podľa Zvolenskej však bola kontinuita poskytovania zdravotnej starostlivosti zachovaná, keďže mohli zasahovať vrtuľníky z iných staníc.

Na Slovensku v súčasnosti funguje 273 ambulancií pozemnej záchrannej zdravotnej služby a sedem leteckých v Bratislave, Banskej Bystrici, Nitre, Žiline, Poprade, Košiciach a Trenčíne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu