Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Trnavská nemocnica prišla o licenciu na záchranku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRNAVA – Fakultná nemocnica (FN) Trnava prišla o licenciu na ambulanciu záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Vo výberovom konaní Ministerstva zdravotníctva SR bola úspešnejšia Záchranná zdravotná služba Bratislava (ZZSBA), ktorá ju získala na nasledujúcich šesť rokov. Zmena by sa mala uskutočniť v priebehu júna.

Podľa hodnotiacej komisie ministerstva bratislavská ZZS predložila najlepšiu koncepciu stratégie zo všetkých uchádzačov. Dnes to uviedla riaditeľka odboru komunikácie na MZ Zuzana Čižmáriková.

FN prevádzkovala stanicu ZZS s označením Trnava1 priamo vo svojom areáli. Či v ňom zostane i naďalej alebo bude nastupujúci poskytovateľ vysielať svoje vozidlá na zásahy z iného miesta, nie je nateraz jasné. Riaditeľ ZZSBA Boris Moťovský i riaditeľ FN Martin Tabaček potvrdili, že spoločné rokovania sa ešte neuskutočnili.  No FN tak či tak počíta s prenajatím priestorov záchranky.

Vyriešené nie je ani či doterajší zamestnanci, ktorých FN na ZZS zamestnáva spolu 16, zostanú bez práce. "Pri sprevádzkovaní novej stanice dávame vždy priestor aj zamestnancom doterajšieho poskytovateľa, ktorí v danom regióne doteraz pôsobili. Rovnaký plán postupu máme aj v Trnave," uviedol Moťovský pre TASR. Tabaček konštatoval, že pre zamestnancov exituje viacero alternatív, ktoré budú zvažované v zmysle zákonníka práce.

Hospodársky výsledok záchrannej zdravotnej služby FN býval podľa riaditeľa Tabačeka vyrovnaný. Nemocnica sa teraz bude usilovať, aby bol dopad neudelenia licencie na hospodárenie FN minimálny. Vozový park záchranky plánuje nemocnica používať na vlastnú dopravu v rozsiahlom areáli. V Trnave je ďalším poskytovateľom ZZS spoločnosť Falck Záchranná, a. s. Košice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu