Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Procházka predstavil prvých členov novej strany: Šancu dáva politickým nováčikom!

Katarína Macháčková (vľavo), Radoslav Procházka (uprostred) a Katarína Cséfalvayová (vpravo) Zobraziť galériu (6)
Katarína Macháčková (vľavo), Radoslav Procházka (uprostred) a Katarína Cséfalvayová (vpravo) (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA – Poslanec Národnej rady (NR) SR Radoslav Procházka (nezaradený) predstavil dnes v Banskej Bystrici členov prípravného výboru svojej novej strany – primátorku Prievidze Katarínu Macháčkovú a prodekanku Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave Katarínu Cséfalvayovú.

Názov strany, ako aj logo a vizuálnu identitu chce Procházka predstaviť pri začiatku zbierania podpisov potrebných na registráciu strany. To by mali slávnostne odštartovať v týždni po veľkonočných sviatkoch v Prešove. Macháčková zdôraznila, že zatiaľ nepôsobila v žiadnej politickej strane. V novej strane vidí šancu a novú nádej pre Slovensko. „Ľudia sú apatickí, sklamaní a znechutení. Prejavuje sa nedôvera voči politikom, nechuť meniť veci. Prichádzame, aby sme ukázali, že sa to dá robiť aj inak,“ podotkla. V strane chce využiť najmä svoje skúsenosti z postu primátorky, ale aj poslankyne Trenčianskeho samosprávneho kraja.

„Ja osobne som si pre seba nikdy politickú kariéru nepredstavovala, ale teraz prichádza nová alternatíva, ktorú pán Procházka predostiera. Dáva šancu ľuďom zapojiť sa bez politickej minulosti, ľuďom mladým, ľuďom s kvalitným vzdelaním, odborníkom, a preto je mi veľkou cťou, že práve do tohto tímu ľudí prizval práve mňa,“ povedala Cséfalvayová. 

Procházka poznamenal, že priestor a šancu chce dať novej generácii ľudí, ktorí si svoju autoritu a uznanie vybudovali vlastnou prácou. Macháčková podľa neho reprezentuje schopnosť nezávislého človeka presadiť sa v regióne poctivou a aktívnou prácou. „Cséfalvayová je zase prototypom toho, ako chceme, aby vyzeralo naše odborné zázemie,“ podotkol Procházka.   „Poslanie našej strany ako siete spájajúcej ľudí po celom Slovensku v službe občanom sa odráža aj v mojom návrhu na jej vnútorné usporiadanie ako siete alebo mriežky s dvoma osami,“ uviedol Procházka s tým, že jednou má byť územný princíp, teda rovnomerné pôsobenie po všetkých kútoch Slovenska, a druhou majú byť pracovné skupiny pre desať oblastí verejného priestoru, ktoré budú diagnostikovať situáciu a pripravovať program. Každý región si totiž podľa jeho názoru vyžaduje iné riešenia a preto musia byť „šité na mieru“.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu