Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Richter: Maďarič sa vráti do vedenia strany Smer

Ján Richter
Ján Richter (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Marek Maďarič sa vráti do svojej straníckej funkcie. Takéto osobné presvedčenie dnes vyjadril minister práce a generálny manažér Smeru-SD Ján Richter.

Maďarič oznámil, že v reakcii na prehru straníckeho šéfa Roberta Fica v marcových prezidentských voľbách sa na najbližšom predsedníctve vzdá funkcie podpredsedu vládnej strany. Richter to považuje za „osobnú konzekvenciu funkcionára“. Vysvetlil, že Maďarič má právo sa opätovne o funkciu uchádzať.

„Marek Maďarič robil zároveň aj šéfa volebného štábu. Ak má pocit, že v súvislosti s jeho prácou a výsledkami je potrebné vyvodiť aj nejaké osobné konzekvencie opätovne to treba rešpektovať,“ uviedol Richter.

„Ja som však presvedčený, že ak bude volebný snem, Marek opätovne zváži a príjme, pokiaľ bude navrhnutý na kandidatúru,“ doplnil. Maďarič podľa Richtera totiž „doterajšou prácou ukázal, že si funkciu podpredsedu strany zaslúži“.

Svoje rozhodnutie Maďarič v utorok (8. 4.) oznámil vedeniu strany. Richter tvrdí, že témou ich rokovania neboli pre Smer-SD neúspešné prezidentské voľby, kde predseda strany Robert Fico prehral v druhom kole značným rozdielom s Andrejom Kiskom. Riešil sa vraj polčas vládnutia súčasnej vlády.

„To bol hlavný cieľ aj toho nášho stretnutia celkom logicky, lebo každý sa zamýšľa nad tým, čo sa všetko podarilo za tie prvé dva roky a definuje aj nejaké priority pre nastávajúce obdobie,“ vysvetlil minister práce. Richter nevidí dôvod k personálnym zmenám v kabinete. „Ak niekto zareaguje a vyvodí nejaké osobné konzekvencie vzhľadom na prvé dva roky vládnutia, iste to bude rešpektované,“ pripustil.

Minister životného prostredia a košický krajský šéf Smeru-SD Peter Žiga dnes povedal, že prezidentské voľby zhodnotí stranícky snem, ktorý bude v máji. Richter to odmietol, nie je to podľa neho definitívne rozhodnuté. Tiež vraj nie je jasné, aký stranícky orgán zasadne. Či sa uskutoční mimoriadny snem alebo sa zíde predsedníctvo.

Cieľom podľa neho bude v každom prípade zhodnotenie prvého polčasu vládnutia. „Samozrejme to nikto nevylučuje, že tam môže niekto otvoriť v diskusii aj prezidentské voľby, tie sú súčasťou toho dvojročného obdobia, ktoré máme za sebou, ale prioritne sa chceme venovať ľuďom, to znamená pomenovať obsahové a programové priority,“ vysvetlil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu