Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozhorčený Danko: Smer na Slovensku podporuje manželstvo, v EÚ práva homosexuálov

Andrej Danko
Andrej Danko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Smer-SD na Slovensku presadzuje zmeny v ústave na ochranu tradičného manželstva, v europarlamente poslanci tejto strany vystupujú presne opačným spôsobom. Uviedol predseda SNS Andrej Danko, podľa ktorého má Smer-SD iný názor doma a iný za hranicami.

"Kým u nás Smer-SD presadzuje novelu Ústavy SR, v ktorej by bolo manželstvo definované ako zväzok jedného muža a jednej ženy, v europarlamente jeho poslanci podporujú rozširovanie práv LGBTI (lesieb, gejov, bisexuálnych, transrodových a intersexuálnych osôb, pozn. redaktora)," vyhlásil líder národniarov. Dodal, že Smer-SD je členom sociálnodemokratickej frakcie S&D, ktorá "definíciu tradičného manželstva muža a ženy považuje za útok proti právam LGBTI". "Jej šéf Hannes Swoboda práve Smer-SD za ústavnú definíciu manželstva na Slovensku ostro kritizoval," podčiarkol Danko. 

"Treba si uvedomiť, že európska legislatíva je nadradená nad slovenskou a pokiaľ slovenskí poslanci v Bruseli a Štrasburgu podporia návrh, ktorý je v rozpore so slovenským zákonom, fakticky tak zo slovenských zákonov robia zdrap papiera," dodal. 

SNS podľa Danka dlhodobo presadzuje uzákonenie inštitútu manželstva ako výlučného zväzku muža a ženy v Ústave SR. "Slovensko potrebuje v europarlamente poslancov, ktorí sa nebudú správať podľa príslovia 'Kam vietor, tam plášť'. Poslancov, ktorí si budú stáť pevne za svojím názorom a za hodnotovými princípmi vlastnej politickej strany a napriek tlakom z Bruselu chrániť tradičné hodnoty tradičnej rodiny," vyhlásil Danko, ktorý stojí na čele eurokandidátky SNS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu