Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ľudová platforma je minulosťou, pripustil Bugár

Béla Bugár
Béla Bugár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Ľudová platforma, v ktorej sú združené strany KDH, SDKÚ-DS a Most-Híd, je minulosťou. Pripustil to dnes pre médiá predseda Mosta-Híd Béla Bugár, ktorý chce o tom hovoriť s partnermi.

"Či to poviem, alebo nepoviem, platí to. Ale najskôr chcem hovoriť s kolegami. Tam poviem názor našej strany, a potom budeme informovať médiá," povedal Bugár. Podľa neho nemá význam živiť Ľudovú platformu, ktorá funguje len ad hoc. Naďalej je za spoluprácu s partnermi, avšak nemieni už záujmom projektu ľudovcov podriaďovať záujmy jeho strany. "To, že sme vždy podriaďovali záujem našej strany záujmu Ľudovej platformy, to už platiť nebude. Ad hoc vieme spolupracovať s KDH, SDKÚ prípadne aj s inými stranami, ale v záujme veci," zdôraznil Bugár.

Šéf Mosta-Híd si nemyslí, že výsledok Pavla Hrušovského v prezidentských voľbách (3,3 percenta hlasov) je odkaz verejnosti starým politikom, že už ich nechcú. Nazdáva sa, že ak by to bola pravda, on ako dlhoročný politik by sa neobjavoval v rebríčkoch popularity. "Ľudia by ma poslali do minulosti," poznamenal. Hrušovského neúspech podľa Bugára neznamená, že politici nemajú už ľuďom čo povedať a nevedia veci riešiť. Otázne je podľa neho, ako to robiť. "Strana Most-Híd sa rozhodla budovať občiansku víziu, aby sme presvedčili ľudí, že sa dá pracovať aj inak," uzavrel Bugár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu