Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vláda chce dať vyše dva milióny eur na cesty v Trnavskom kraji

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HORNÉ OREŠANY - Vláda plánuje na dnešnom výjazdovom rokovaní v Horných Orešanoch v okrese Trnava uvoľniť zo svojej rezervy viac ako dva milióny eur na rekonštrukciu ciest a mostov v Trnavskom samosprávnom kraji s dôrazom na okres Trnava.

Trnavský samosprávny kraj má podľa návrhu uznesenia dostať 1,4 milióna eur na rekonštrukcie cesty II. triedy v Smoleniciach, cesty III. triedy Trnava – Zeleneč a na rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch.

Ďalších 500-tisíc eur má podľa návrhu dostať mesto Trnava na obnovu mosta na Radlinského ulici a 150-tisíc eur obec Horné Orešany na opravu miestnych komunikácií. Vláda tak pomôže vlastníkom ciest a mostov riešiť ich kritický technický stav.

Nosným bodom rokovania vlády bude analýza sociálno-ekonomickej situácie okresu Trnava a Trnavského samosprávneho kraja. Vláda sa v rámci nej bude zaoberať okrem iného aj otázkou zlúčenia Trnavskej univerzity a Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, zaradením južného obchvatu mesta Trnava do investičného plánu Slovenskej správy ciest a majetkovým vysporiadaním pozemkov pod cestou a súčasným náhradným premostením cesty v Horných Orešanoch, časti Majdánske.

V roku 2011 táto časť obce prišla po prívalových dažďoch o betónový most, postavenie nového komplikovali a doposiaľ komplikujú nedoriešené vlastnícke vzťahy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu