Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Gál uvažuje nad ďalšou schôdzou k zlému stavu slovenského súdnictva

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Poslanec Mostu-Híd Gábor Gál uvažuje nad ďalšou schôdzou k zlému stavu slovenského súdnictva. Povedal to dnes v parlamente, rok po tom, ako si opozícia vydobyla priestor na diskusiu o tejto téme.

"Za rok sa napriek sľubom nič nezlepšilo. Túto tému treba živiť. Ministerstvo spravodlivosti je asi najprispatejšie z ministerstiev a ľudia cítia, že súdnictvo nefunguje," odôvodnil Gál. O iniciovaní prípadnej schôdze sa porozpráva s partnermi v opozícii.

Pripomenul, že minister spravodlivosti Tomáš Borec pred rokom hovoril o riešeniach, ktoré majú stav justície zlepšiť. Pýta sa ho, čo za ten rok robil a kde sú jeho sľuby. "Ľudia naďalej neveria súdom, súdne konania sa ani o deň neskrátili, domôcť sa spravodlivosti v normálnej dobe je nemožné, spravodlivosť prislúcha len vyvoleným," uviedol Gál. Poukázal na 150-tisícové odškodné pre Štefana Harabina. "A bežný človek sa nevie domôcť svojej oprávnenej mzdy od zamestnávateľa ani za dva roky," doplnil.

Gálovi sa nepozdáva ani správanie sa sudcov, pripomenul tiež prípad Bakiho S. či Karola Mela. "Sú dobrým príkladom na to, ako zlyhávajú konkrétni ľudia v talároch," poznamenal opozičný poslanec, podľa ktorého je justícia dnes len pre vyvolených a občan je na poslednom mieste.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu