Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kažimír uvoľní ďalšie peniaze na mzdy kuchárok či školníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Ďalší balík peňazí takmer 4,6 milióna eur pôjde samosprávam, aby mohli o päť percent zvýšiť platy učiteľov v materských, základných umeleckých školách či družinách.

Peniaze poslúžia aj na zvýšenie platov nepedagogických pracovníkov, teda kuchárok či školníkov. Peniaze pre posledný štvrťrok 2013 uvoľní ministerstvo financií, rozhodla dnes o tom vláda.

Samosprávy dostanú 4 584 980 eur, z toho 361 153 eur je určených pre vyššie územné celky a 4 223 827 eur pre obce a mestá. Peniaze by mali mať samosprávy k dispozícii do konca decembra.

Minister financií uvoľňuje poslednú štvrtinu predpokladaného objemu z balíka takmer 18,4 milióna eur určeného na platy týchto zamestnancov škôl. Vláda minulý rok schválila päťpercentné zvýšenie miezd zamestnancov školstva, čo si vyžiadalo 68 miliónov eur.

Pedagogickí zamestnanci základných a stredných škôl dostali zvýšenie priamo do taríf, ostatní prostredníctvom samospráv z balíka, ktorý je časťou zo 68 miliónov eur určených na zvýšenie platov v školstve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu