Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslušný: Jahnátek kvôli Ficovi stiahol novelu zákona o lesoch

Ľubomír Jahnátek
Ľubomír Jahnátek (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek v utorok stiahol návrh novely zákona o lesoch z aktuálneho rokovania parlamentu. Vyhovel tak žiadosti premiéra Roberta Fica. Ako informoval tlačový odbor Úradu vlády SR, Fico svoju žiadosť odôvodnil tým, aby nevznikli pochybnosti o tom, že ľudia môžu naďalej bez obmedzení zbierať huby a lesné plody, či vstupovať do lesa tak, ako to bolo doteraz.

Podľa poslanca Ľubomíra Galka (SaS) je tento krok dôkazom, že nominanti strany Smer postupujú pri tvorbe legislatívy babrácky a diletantsky. "Pokiaľ by bol tento zákon schválený v predloženej podobe, tak by ani učiteľka zo súkromnej materskej škôlky nemohla ísť s deťmi na vychádzku do lesa bez povolenia, pretože by to bolo organizovanie aktivity za účelom dosiahnutia zisku," povedal.

Podľa Galka to pritom nie je prvý raz, kedy musel Smer "hasiť" problémy na poslednú chvíľu. "Otázne je, načo máme takéhoto ministra pôdohospodárstva a načo Smer riadi tento rezort, keď ho riadiť nevie," skonštatoval. 

Spomínanú novelu zákona kritizoval v utorok aj podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon, ktorý ju považuje za paškvil z dielne "odborníkov z Komjatíc". Simonovi sa nepozdával bod zo spoločnej správy, ktorý navrhuje, aby sa aktivity za účelom dosiahnutia zisku na lesných pozemkoch mohli vykonávať len so súhlasom vlastníka alebo správcu. Dodal tiež, že pokiaľ by parlament schválil vládny návrh zákona v takomto znení, je presvedčený, že nikto v krajine by nemohol zbierať huby ani lesné plody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu