Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Gašparovič: Saudská Arábia je pre Slovensko významným partnerom

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Za významného partnera Slovenska označil Saudskú Arábiu prezident Ivan Gašparovič počas dnešnej nástupnej audiencii saudskoarabského veľvyslanca SR so sídlom vo Viedni Muhammada Sallúma.

Hlava štátu zdôraznila potrebu posilnenia hospodárskej spolupráce a obchodnej výmeny. "Saudskoarabské kráľovstvo má silnú ekonomiku. Slovensko má eminentný záujem o ďalší rozvoj a podporu našich vzťahov najmä v oblasti obchodu a investícií," uviedla s tým, že na to sú potrebné dohody o vzájomnej ochrane investícií a zabránení dvojitého zdanenia.

Slovensko zase môže ponúknuť spoľahlivé zázemie a tvorivé prostredie pre ich obchodníkov a umožniť im podnikanie v stredoeurópskom regióne, ako aj na spoločnom európskom trhu.

Vzájomnú spoluprácu si Gašparovič dokáže predstaviť v oblasti školstva, informačných technológií a medicíny, rovnako vo sfére cestovného ruchu a kúpeľnej starostlivosti.

Veľvyslanec avizoval, že počas svojej diplomatickej misie by chcel zorganizovať spoločné stretnutie saudskoarabských podnikateľov so slovenskými partnermi, aby sa mohli bližšie spoznať a nadviazať novú spoluprácu. Agentúra získala informácie z oficiálnej internetovej stránky prezidenta SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu