Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Razie v ČR: Policajti zasiahli proti predajcom marihuanových semien

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA- Česká polícia uskutočnila razie v asi stovke prevádzok po celej krajine, v ktorých predávali suroviny na pestovanie marihuany vrátane špeciálnych hnojív a konopných semien.

V tejto súvislosti už začala vyšetrovať 45 ľudí. Obvineným hrozia až tri roky väzenia, pričom ak im dokážu predaj aj deťom mladším ako 15 rokov, môžu dostať až osemročný trest.

Prevádzky na predaj materiálu potrebného na pestovanie marihuany v Česku nazývajú growshopy. Razie voči obchodom sú však v krajine kontroverzné a v centre Prahy proti nim v sobotu protestovalo asi 200 ľudí. Aktivistom sa nepáči, že obchody doteraz fungovali absolútne legálne a ich majitelia platili riadne dane.

V krajine je od 1. apríla povolený predaj marihuany na lekárske účely, pacienti si však v lekárni na špeciálny recept môžu zaobstarať maximálne 30 gramov. To je podľa aktivistov príliš málo a sú podľa nich preto odkázaní na pestovanie vlastného konope. Prekáža im tiež, že marihuana je príliš drahá a väčšina pacientov si ju nemôže dovoliť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu