Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MŽP ide nakupovať techniku za takmer 16,5 milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo súťaž na nákup informačno-komunikačných technológií. Verejné obstarávanie sa bude týkať ministerstva a jeho jedenástich rezortných organizácií.

Víťazný uchádzač získa rámcovú zmluvu na obdobie štyroch rokov v hodnote približne 16,487 mil. eur. Ako informoval hovorca ministerstva Maroš Stano, táto hodnota predstavuje maximálnu sumu a nebude sa musieť vyčerpať, pretože nákup sa bude odohrávať na princípe objednávok.

Podstatná časť z tejto sumy sa bude refundovať z operačných programov a finančných mechanizmov Európskej únie, doplnil Stano. Rezort podľa hovorcu postupuje aj na základe odporučení Najvyššieho kontrolného úradu po jeho kontrole.

Rezort životného prostredia pristúpil k obstarávaniu, ktoré sa bude týkať výpočtovej techniky, ako aj komunikačnej a informačnej infraštruktúry. "Táto infraštruktúra je na samotnom ministerstve v niektorých prípadoch v havarijnom stave a na hranici životnosti, pričom rezort neobstarával techniku už dva roky," uviedol Stano.

Obstarávanie centrálnym spôsobom podľa neho ušetrí náklady na kapacity verejného obstarávania u jednotlivých organizácií a predpokladom vyššieho objemu služieb sú aj nižšie finálne ceny. Rezort a jeho organizácie tak v príslušnom období nebudú musieť podľa Stana obstarávať čiastkovo jednotlivé položky, čím by sa proces predĺžil, bol by náročnejší a menej finančne výhodný.

Súťaž sa týka aj organizácií ministerstva životného prostredia, ktorými sú napríklad Slovenský hydrometeorologický ústav, Environmentálny fond, Slovenská inšpekcia životného prostredia, Slovenský vodohospodársky podnik, štátny podnik či Štátna ochrana prírody SR.

Záujemcovia, ktorí spĺňajú podmienky, sa už môžu na rezort obrátiť a vyžiadať si súťažné podklady. Lehota na predkladanie ponúk uplynie v polovici augusta a súťaž bude ukončená najneskôr do konca roka, doplnil Stano. Kritériom je najnižšia cena.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu