Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kňažko má poraziť Fica: Liberáli od Lipšica chcú za prezidenta známeho herca!

Milan Kňažko
Milan Kňažko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Kým vládny Smer-SD odkladá oznámenie prezidentského kandidáta na december, v pravicovom spektre pribúda ďalšie meno. Ku kandidátom na prezidenta by sa mohol pripojiť aj herec a expolitik Milan Kňažko. Ako uvádza dnešné vydanie Hospodárskych novín (HN), za stranu NOVA by ho chceli presadiť liberáli okolo Jozefa Kollára.

Podľa denníka to potvrdili aj dvaja členovia liberálov. Oficiálne však politici z NOVA a Liberálnej dohody považujú túto otázku za predčasnú. "Teraz nepovažujem za potrebné to komentovať," povedal pre denník Kollár. Juraj Miškov zasa uviedol, že v súčasnosti sa zaoberajú voľbami do VÚC a na rozhovory o kandidátskom prezidentovi ešte len príde čas. Jeho kolega Juraj Droba však priznal, že podporu Kňažkovej kandidatúry si vie predstaviť. Kňažka nevylúčil ani líder NOVA Daniel Lipšic.

NOVA však podľa HN vyčkáva, či sa nerozhodne kandidovať Iveta Radičová. Širšiu politickú podporu Kňažko čakať nemôže. Ľudová platforma hľadá spoločného kandidáta a predseda Most-Híd Béla Bugár sa vyjadril, že Kňažko nezíska podporu jeho strany.

"Kandidatúru zvažujem, ale definitívne sa rozhodnem v blízkej dobe. Chcem ale jednoznačne zdôrazniť, že do volieb by som šiel ako nezávislý kandidát, a nie ako nominant politickej strany," uviedol Kňažko.

Sám Kňažko priznal, že by kandidatúru prijal, keby prieskumy ukázali, že má podporu verejnosti. V tejto súvislosti denník odkazuje na prieskum prezidentských kandidátov, ktorý uskutočnila agentúra MVK v januári 2013. Bol to jediný prieskum, v ktorom sa doposiaľ Kňažko ako kandidát na prezidenta objavil. Šéf MVK Haulík ho do menoslovu vtedy zaradil ako možného reprezentanta občiansko-liberálneho prúdu. HN pripomenuli, že Kňažkovi vtedy v prieskume namerali podporu 8,7 percenta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu