Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Moravčík: Smeru oslavy nevyšli, na úradoch práce pribudlo 26-tisíc ľudí

Miloš Moravčík
Miloš Moravčík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Oslavy 1. mája ako sviatku práce tento rok Smeru-SD podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka nevyšli. Ako povedal, medziročne je totiž na úradoch práce o 26 tisíc ľudí viac.

„Nie je to len o zhoršení životnej úrovne jednotlivcov, ale celých rodín. Posledné štatistiky vylepšujú len umelo vytvárané pracovné miesta a sezónne práce. Tie však istotu zamestnania nedávajú,“ upozornil Moravčík.

Keď KDH počas minulého leta upozorňovalo vládu Smeru, že vyššie dane prinesú nezamestnanosť, nepočúval. „Zamestnávatelia však potvrdzujú, že prepúšťať ich nútia aj opatrenia vlády, ktoré dusia ekonomiku. Vláda si žiaľ stále odmieta priznať svoj diel zodpovednosti za nárast nezamestnanosti,“ uviedol Moravčík s tým, že ak by mal Robert Fico nejakú sebareflexiu, tak by na 1. mája vyvesil čiernu zástavu na úrad vlády. "On však radšej s úsmevom máva tou svojou, červenou,“ vyhlásil.

Slovensko potrebuje podľa podpredsedu KDH nové, zdravé a udržateľné pracovné miesta. „Žiaľ vláda vytvára len umelé a dočasné miesta cez dotácie z verejných peňazí. Ak by Robert Fico nechal tieto peniaze ľuďom, tak by vzniklo viac a zdravších miest ako keď ich najprv berie a potom dáva,“ povedal. Veľa peňazí sa totiž podľa neho stratí medzi úradníkmi a obdarovanými sú často len vyvolení podnikatelia s dobrými konexiami. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu