Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sulík: Ľudovci sa pri hľadaní spoločného prezidentského kandidáta strápňujú!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Strana SaS má záujem na spoločnom opozičnom kandidátovi na post prezidenta SR. Čakajú však na dohodu Ľudovej platformy, ktorá doteraz neprišla. Predseda liberálov Richard Sulík hovorí o neschopnosti ľudovcov dohodnúť sa.

"Ľudovci tu predvádzajú svoju neschopnosť v plnej kráse. Nie sú schopní dohodnúť sa na jednom mene. Nielenže nedodržiavajú jasné dohody, ako v prípade Najvyššieho kontrolného úradu, ešte sa tu aj strápňujú s kandidátom na post prezidenta, ktorého nevedia nájsť," povedal na dnešnej tlačovej konferencii liberálov Sulík. Dodal, že SaS má však naďalej záujem na spoločnom kandidátovi a ešte chvíľu si na ľudovcov počkajú.

Voľby prezidenta SR by sa mali konať na jar 2014. Zabojovať o Prezidentský palác chce Andrej Kiska, ako aj historicky prvý predseda KDH Ján Čarnogurský. O kandidatúre uvažuje tiež europoslanec SDKÚ-DS Peter Šťastný, kandidovať chce i poslanec Radoslav Procházka. Spomínali sa aj mená ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a expremiérky Ivety Radičovej, obaja však túto možnosť odmietli.

Hovorí sa aj o šéfovi poslaneckého klubu Pavlovi Hrušovskom, ktorý sa zatiaľ definitívne nevyjadril. Vládny Smer-SD sa plánuje zaoberať prezidentským kandidátom až na jeseň. V súvislosti s ním sa najčastejšie spomínal premiér Robert Fico (Smer-SD). V kuloároch sa objavuje aj meno predsedu parlamentu Pavla Pašku (Smer-SD).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu