Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

SDKÚ kritizuje Flašíkovú-Beňovú: Vytiahli jej účasť na rokovaní kraja!

Monika Flašíková-Beňová
Monika Flašíková-Beňová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslaneckému klubu SDKÚ-DS v bratislavskom krajskom zastupiteľstve nie je celkom jasné, prečo sa europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová uchádza o post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

"Jej kandidatúra vyvoláva mnoho otáznikov," tvrdí klub bratislavských poslancov za SDKÚ-DS, ktorý okrem iného poukazuje na vysokú neúčasť Flašíkovej-Beňovej v zastupiteľstve BSK, kde tiež pôsobí.

"Neúčasť poslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej na zastupiteľstve kraja prekračuje 65 percent. Pred piatkovým zastupiteľstvom sa na pôde regionálneho parlamentu uskutočnilo 513 hlasovaní, z ktorých bola pani poslankyňa neprítomná 313-krát, čo je 65,8-percentná neúčasť," uviedol podpredseda BSK Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS).

Nepozdáva sa mu ani to, že Flašíková-Beňová sa vraj veľmi nezapája do diskusií o europrojektoch, hoci má z Bruselu "bohaté skúsenosti". Jej kandidatúra na šéfku kraja preto podľa Nesrovnala klub SDKÚ-DS prekvapil. "Nevieme, z čoho pramení táto jej ambícia, pretože rokovaní regionálneho parlamentu sa v posledných rokoch zúčastňuje len veľmi zriedka, a to len v jeho úvode," uviedol šéf klubu Milan Trstenský.

Pripomenul, že kvôli Flašíkovej-Beňovej si poslanci ešte na začiatku volebného obdobia stanovili termín rokovania zastupiteľstva na piatok. "Aby sa ho komfortne mohla zúčastňovať aj jediná europoslankyňa v BSK," tvrdí klub SDKÚ-DS, pre ktorý je motív kandidatúry europoslankyne na čelo kraja nejasný. "Z jej pôsobenia na BSK sú zrejmé len dve veci, a tými sú jej nezáujem o kraj a jeho obyvateľov a slabá disciplína na rokovaniach krajského parlamentu," uzavrel Milan Trstenský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu