Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hlina bude kandidovať za predsedu BSK, viac informácií prezradí v pondelok

Alojz Hlina
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec Národnej rady SR Alojz Hlina bude kandidovať za predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Potvrdil to s tým, že bližšie informácie, ako aj dôvody svojho rozhodnutia, oznámi v pondelok 29. apríla.

 Hlina pred časom na svojom blogu avizoval, že zvažuje kandidatúru. Písal tiež, že nechce, aby Smer-SD "dobyl" aj poslednú pevnosť. Nezaradený poslanec si myslí, že Smer-SD urobil pri nominácii na tento post chybu, keď jeho kandidátkou bude europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová. Tej Hlina vyčíta, že nezastupuje Slovákov v europarlamente tak, ako má. "Ak nechápe takú jednoduchú misiu, je lepšie venovať sa módnym trendom a štúdiu vodorovných dopravných značiek, ako kandidovať za župana," povedal Hlina.

Kandidatúru Moniky Flašíkovej-Beňovej oznámil začiatkom apríla predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorý ju označil za víťaznú nomináciu. "Je veľmi aktívna aj v Európskom parlamente, na pôde ktorého zaznamenala výrazné úspechy v prospech Slovenska. So svojimi politickými skúsenosťami môže dať BSK iný rozmer a nové vízie. BSK potrebuje iný štýl riadenia," uviedol.

Voľby do vyšších územných celkov sa uskutočnia na jeseň tohto roku, hovorí sa o 16. novembri. Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) termín volieb ešte neurčil. V BSK by sa mal proti Flašíkovej-Beňovej postaviť okrem Hlinu aj kandidát pravice, ktorým by mal byť súčasný šéf kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS). Kandidatúru zatiaľ neoznámil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu