Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žúrka zamestnancov pod ministerstvom práce za 20 tisíc: Tenis, bowling a diskotéka v Tatrách!

Diskotéka Technickej inšpekcie
Diskotéka Technickej inšpekcie (Zdroj: topky, hotel atrium)

BRATISLAVA – Čerstvý horský vzduch, športové vyžitie a večer párty v hoteli. Aj takto vyzerajú niektoré školenia v štátnej správe. Najnovšie si takéto požiadavky dala do zmluvy štátna akciovka Technická inšpekcia, ktorá spadá pod ministerstvo práce. O tom, že o štátnych zamestnancov bude v Novom Smokovci dobre postarané, svedčí aj suma vyše 21 tisíc eur, ktorú štátna firma vyplatí za trojdňový výlet, ktorý sa skončí v piatok.

Zmluvu s hotelom Atrium  zverejnila akciovka minulý týždeň, pritom zaujímavé je, že školenie sa má konať až koncom septembra. Podľa nej sa má v Tatrách vzdelávať 140 zamestnancov, pre ktorých bude okrem tradičných raňajok, obedov, večerných bufetových stolov a kávičiek postarané kráľovsky, aspoň podľa požiadaviek štátnej organizácie. Pre vrcholových predstaviteľov sú objednané dva apartmány, ktoré stoja 200 eur za noc.

Najväčšou bombou sú však požiadavky na vyžitie úradníkov mimo školenia. Druhý deň  je takmer  celý vyhradený pre športové popoludnie, počas ktorého budú môcť hrať tenis, bowling či volejbal. A aby sa im naučené informácie z predchádzajúceho dňa lepšie vstrebali, večer od siedmej čaká na zamestnancov dokonalá párty. Technická inšpekcia nenechala nič na náhodu a v zmluve si objednala aj dídžeja za 150 eur.

Po podrobnejšom preštudovaní programu je zaujímavý najmä fakt, že úradníci celkovo strávia na výlete za 21 tisíc eur viac času športovou zábavou a tancovaním ako učením. Na školenie je totiž vyhradených 9 hodín, kým na zábavu je to až 10 hodín.

Najlepšie na tom je, že školenie sa koná od stredy do piatka. A ak by mali niektorí pochybnosť, že nestihnú víkend môžu byť pokojný. Celá akcia sa skončí v piatok o dvanástej na obed a tak sa každý dostane načas k svojim rodinám, aby im mohli porozprávať svoje zážitky z Tatier.

Keď sme sa pýtali na túto dvadsaťtisícovú investícu v čase zvyšujúcej sa nezamestnanosti na ministerstve práce, na tlačovom odbore nás odporučili obrátiť sa priamo na ich štátnu akciovku.

Tá však na maily nereagovala a keď sme sa snažili dovolať na čísla uvedené ako kontakt, nikto nám ich nedvíhal, dokonca ani spojovateľka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu