Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Miškov sa kajá: Pád Radičovej vlády bol chybou, zodpovednosť nesie aj SaS!

Juraj Miškov Zobraziť galériu (2)
Juraj Miškov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pád vlády Ivety Radičovej bol chybou a za toto rozhodnutie nesie spoluzodpovednosť aj strana SaS. V diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy to povedal bývalý podpredseda SaS Juraj Miškov, ktorý zvažuje odchod od liberálov. Za pád Radičovej vlády sa ospravedlnil aj v rozhovore pre denník Sme.

Priznal, že bol proti pádu kabinetu a keby vtedy sedel v parlamente ako poslanec, hlasoval by inak ako SaS. Liberáli pri hlasovaní odmietli trvalý euroval a tým nevyslovili dôveru Radičovej vláde, v ktorej sedeli aj ministri za SaS. Miškov v tom čase šéfoval rezortu hospodárstva.

Podľa Miškova majú na pád vlády rovnaký názor ako on aj Daniel Krajcer a Jozef Kollár. Aj títo zvažujú odchod z SaS. Svoje rozhodnutie mienia oznámiť v utorok (16.4.). Všetci traja na marcovom Kongrese SaS presadzovali výmenu predsedu Richarda Sulíka a zmenu jeho spôsobu politiky. Miškov potvrdil, že všetci majú predstavy o politickej budúcnosti.

Potvrdil, že v parlamente prebieha diskusia viacerých poslancov o budúcnosti tzv. novej pravice, o ktorých už hovoril aj bývalý člen KDH a zakladateľ platformy Alfa Radoslav Procházka. Rovnako Miškov nevylúčil, že by Daniel Krajcer mohol byť kandidátom novej pravice na šéfa Bratislavského samosprávneho kraja. Miškov ďalej potvrdil, že by podporil prezidentskú kandidatúru Radoslava Procházku.

Miškov hovoril v rozhovore pre Sme aj o odpočúvaní novinárov, ktoré praktizoval Ľubomír Galko ako minister obrany. "Bol som neskutočne nahnevaný. Je to zásah do DNA liberálnej strany, aby jej minister odpočúval novinárov," povedal Miškov, podľa ktorého je otázkou, či mal byť Galko po tomto naďalej členom SaS. Miškov očakával po kauze vyvodenie zodpovednosti, k ničomu však podľa jeho slov nedošlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu